Két korosztályban is dobogón a fiatalok

U13 U19
U13-as és U19-es csapatunk is bronzérmes lett a bajnokságában a 2020/2021-es szezonban.

Az idősebb korosztály a III. Kerületi TVE és a BVSC-Zugló mögött zárt harmadikként az MLSZ Regionális U19 Közép A-csoportjában úgy, hogy 130 gólt szerzett és harminc mérkőzéséből huszonhármat megnyert. 

„Sok munka van ebben az eredményben, ráadásul a siker értékét növeli, hogy a dobogós helyezést többségében 2003-ban született játékosokkal értük el. Vagyis a mi csapatunk egy évvel fiatalabb volt a többiekénél” – mondta honlapunknak Futó Tamás, az U19-es korosztály edzője. „Érdekesség, hogy idénybeli hat vereségünk közül ötöt szerdai napon szenvedtünk el, amikor az ellenfélnél az NB III-ból visszajátszók is pályán voltak. Összességében ez a szezon a 2002-eseknek méltó lezárást jelent, az egy évvel fiatalabbaknak pedig lökést adhat a folytatásra. Vannak olyanok a keretben, akik már bemutatkoztak a BLSZ I-ben és reális esélyt látok arra, hogy a nyári felkészülést akár négyen is ott kezdjék.”

Két korosztályban is dobogón a fiatalok

Nagyszerűen teljesített U13-as együttesünk is, amely szintén idősebbek között, a BLSZ Serdülő U14 3. csoportjában szerepelt. Gulyás Szabolcs csapata 53 ponttal zárt a harmadik helyen (17 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség) és csupán négy ponttal maradt el az ezüstérmes Csep-Gól FC-től.

„Maradt is bennünk némi hiányérzet, mi voltunk a második legjobb csapat ebben a mezőnyben” – fogalmazott az edző. „Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a srácokra, mert nem csupán helytálltak az egy-egy fejjel rendre magasabb ellenfelekkel szemben, hanem erőn felül is teljesítettek. A fizikális különbségek miatt nekünk valóban futballoznunk kellett és sikerült megoldanunk a feladatot. Szerencsére a koronavírus-járvány minket elkerült, de sok sérüléssel bajlódtunk. A halasztások miatt ráadásul a legvégén öt mérkőzést játszottunk le tizenhárom nap alatt és az erőltetett menet végére elfáradtunk.”

Két korosztály, két bronzérem. Szép volt, fiúk!

Két korosztályban is dobogón a fiatalok
Két korosztályban is dobogón a fiatalok

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon