A lehető legtöbb segítséget adni a fejlődéshez

U13
Július vége óta Gula Dávid vezetésével edz a budafoki tehetségközpont U13-as csapata. A 30 éves, felvidéki, egyetemet végzett szakember tizenkilenc játékossal dolgozik, akik a heti négy edzés mellett hétvégén bajnoki mérkőzéseket játszanak 8+1-ben.

“A fiúk nagyon motiváltak, jó a hozzáállásuk és úgy veszem észre, nagy kedvvel járnak hozzánk, ami számunkra a legfontosabb. Egy csapat életében mindig kihívást jelent egy új edző érkezése, de ahogy teltek a hetek, úgy szoktunk össze egyre jobban, kialakult a közös nyelvezetünk, megalkottuk a belső szabályzatunkat, csapatépítő játékok és különböző versenyek formájában pedig az edzéseken is igyekszünk erősíteni a csapatszellemet” – mondta az UEFA B-licensszel rendelkező tréner.

Gula Dávid szerint az utánpótlásban az egyén fejlődése és fejlesztése az elsődleges, az edzőknek így az az elsődleges feladatuk, hogy ehhez a lehető legtöbb segítséget adják a játékosoknak.

“Az edzések mellett péntekenként videoelemzést is tartok a csapatnak, vannak koordinációs edzések, valamint kapusedzések, amiket erre szakosodott edzők tartanak. Sérülés esetén gyógytornász foglalkozik a játékosokkal. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a fejlesztés során nem kizárólag futballszakmai szempontokra fókuszálunk, hanem olyan emberi és erkölcsi értékek átadására is, amelyek révén a srácok az élet valamennyi területén megállják a helyüket.”

A fiatal szakember, aki jelenleg az MLSZ mérkőzéselemző kurzusát is végzi, hozzátette: örömmel és motiváltan vágott neki a munkának Budafokon, ahol a gyermekkori nyarak egy részét töltötte. Úgy érzi, az új kollégákkal gyorsan megtalálták a közös hangot, amit a sok közös program és szakmai beszélgetés is elősegített.


A lehető legtöbb segítséget adni a fejlődéshez

Felső sor, balról: Rostás Bálint, Gecse Márton, Kun Péter, Vamberszky Attila, Gula Dávid (edző), Harangi-Legáth Botond, Tóth Mátyás, Petőcz-Nemessányi Bálint, Majoross Benedek

Alsó sor, balról: Buczkó Milán, Szűcs Levente, Bayer Dániel, Szemes Tamás, Horváth Dávid, Návay András, Balázs Nimród, Németh Dénes, Hunya Donát

Hiányzók: Mészáros Barnabás, Tavali Marcell

A lehető legtöbb segítséget adni a fejlődéshez

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon