Alkalmazkodási folyamatban az U12-esek

U12
Farkas Bálint, Harsányi Dániel, Szebenyi Balázs és Venczel Zsolt. Néhány név azok közül, akik korábban Luhály József edzésein pallérozódtak, most pedig már első csapatunk ajtaján kopogtatnak, sőt, már be is mutatkoztak az NB I-ben vagy az NB II-ben. Az U12-es korosztállyal dolgozó szakember és jelenlegi ifjú tanítványai idén nyártól egy új és komoly kihívással találták szemben magukat.

“Az, hogy a budafoki utánpótlás kiemelt tehetségközponttá alakult, nagy ugrást jelent számunkra, hiszen a területi csoportbeosztás alapján olyan klubokkal mérkőzünk meg, mint például az MTK vagy a Budapest Honvéd. Igyekszünk alkalmazkodni és felnőni a feladathoz, ám ezek a csapatok más szintet képviselnek, mint a korábbi ellenfeleink” – mondta Luhály József.

Hozzátette: nem ez az egyetlen dolog, ami komoly változást jelent a korosztály számára.

“Amíg az előző szezonban 6+1-es felállásban játszottunk, most 8+1-ben. Ráadásul a pálya is nagyobb, mert eddig félpályán, most viszont már a két tizenhatos közötti területen futballozunk. Nyolcvan perces egy mérkőzés és 5-ös méretű labdát használnunk, amit szintén nem könnyű megszokni. A meccseink nagy része a védekezésről szól, így van lehetőségünk tanulni, csiszolni a területvédekezést, a tolódást, a támogatójátékot. Hiszünk abban, hogy az elvégzett munka hozzásegít az előrelépéshez, a több labdabirtokláshoz, a kezdeményezőbb futball megvalósításához. Lépésről lépésre haladva közelítünk a most még előttünk járó együttesekhez.”

A szakember elmondta: az is fontos, hogy a gyerekek jó közösséget alkossanak, tiszteljék egymást, az ellenfeleket, a szüleiket és legyenek büszkék arra, hogy olyan egyesülethez tartoznak, amelyben ifjúként Zakariás József vagy Csordás Lajos játszott és amelynél Dobesch Gyula hosszú éveken át irányt mutatott.

Luhály József tizenhét fős játékoskeretének tagja többek közt a társainál egy évvel fiatalabb Jámbor András, akit érett gondolkodás és játék jellemez. A kapus, Schramek Márton a mezőnyben is ügyes, Vaskó Csaba pedig legutóbb részt vett az U12-esek országos tehetségfigyelő rendszerének budaörsi eseményén.

Alkalmazkodási folyamatban az U12-esek

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon