AZ ARANYCSAPAT EMLÉKE ÖRÖK – LÓRÁNT GYULA 100 EMLÉKÉV KERETÉBEN SZERVEZETT TORNÁN JÁRTUNK

U12-es csapatunk 2023. szeptember 9-én Kőszegen járt, ahol részt vehetett a Kőszegi Lóránt FC által, a Lóránt Gyula 100 Emlékév keretében szervezett labdarúgó tornán, mely a 2023 júniusában nálunk tartott Zakariás Tornát követően újabb alkalom volt arra, hogy őrizzük az Aranycsapat emlékét, s foglalkozzunk múltunkkal, történelmünkkel, hagyományainkkal.

A közel háromórás buszút jó hangulatban, odafelé és visszafelé is énekléssel, közös játékokkal telt, így csapatépítő funkciót is betöltött. Még arra is jutott idő és figyelem, hogy beteg csapattársukat felhívják a játékosok, hogy jobbulást kívánjanak.

A küzdelmek négy pályán zajlottak, 8+1 fős csapatok játszottak 15 perces mérkőzéseket – remek hangulatban, sok néző előtt. Két ötös csoportban kezdődött a küzdelem, mindkét csoportból az első két helyezett továbbjutott (de a többiek is lejátszották a helyosztókat).

Csapatunk az alábbi ellenfelekkel kerültünk össze: Dorog, ZTE, Mosonmagyaróvár, Budapest Honvéd.

Csapatunk tagjai: Piróth Kristóf, Regős-Turai Péter, Láng Ede, Kővágó Dániel, Kasza-Kovács Kolos, Erődi-Gaál Péter, Svantek Kristóf, Tóth Albert, Nagy Bálint, Mészáros Zalán, Dabrovszky Zsolt, Tóth Olivér, Galgóczi Bálint, Pavella Borisz, Regős-Turai Gergő, Lee Suhun

Csapatunk csoportmérkőzéseinek eredményei:

Budafok – Dorog 1:0 (Gólszerző: Piróth Kristóf)

Budafok – ZTE 0:0

Budafok – Mosonmagyaróvár 0:1

Budafok – Budapest Honvéd 0:3

A csoport 4. helyén végeztünk, a másik csoport 4. helyezettjével játszottunk a 7. helyért:

Budafok – Szombathelyi MÁV Haladás VSE 1:0 (Gólszerző: Piróth Kristóf)

Az A csoportot a Puskás nyerte a Kőszeg, a B csoportban a Honvéd a Mosonmagyaróvár előtt. Az elődöntőben a Mosonmagyaróvár 2-0-ra verte Puskást, a Honvéd szintén 2-0-ra a házigazdát. A bronzmeccsen a Puskás legyőzte a Kőszegett (2-0), míg a döntőben a Honvéd legyűrte a Mosonmagyaróvárt (1-0).

A torna eredményhirdetését követően a játékosok és valamennyi résztvevő Lóránt Gyula szobrához sétált, ahol közös koszorúzásra került sor.

A torna szervezőinek ezúton köszönjük a meghívást, kiváló rendezvény volt, ahol minden csapat kapott érmet, emléklapot és kupát is.

Reméljük a torna hagyománnyá válik, ilyen szervezés és színvonal mellett ezen nem lepődnénk meg!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon