Megújult a műfüves pályánk

Múlt héten hangossá vált a műfüves pályánk: munkagépek és szakemberek hada érkezett, hogy újrafésülje a zöld gyepet.

Azt gondolhatnánk, hogy amíg az igazi fű hihetetlen mennyiségű gondozást igényel, addig a műfüves pálya semmilyen odafigyelésre nem szorul az élettartamának lejártáig. Ez azonban korántsem igaz állítás: egyrészről a Promontor utcai sporttelep pályagondnokai folyamatosan takarítják azt a levelektől és faágaktól, másrészről meghatározott időközönként feltöltésre kerülnek a műanyag fűszálak ún. granulátummal.

A múlt héten utóbbi okán érkeztek pályánkra szakemberek, akik kétnapos áldozatos munkával, közel 22 tonna!! gumigolyót szórtak szét és fésültek el a műfüves pálya teljes területén, annak érdekében, hogy a pálya kevésbé terhejle az izületeket, s jobban visszaadja a természetes talaj rugalmasságát.

Tavaly új kapuk, új hálók, teljes edzésfelszerelés, illetve megannyi kiegészítő eszköz (szobabicikli, miniband stb.) érkezett, most a pályán történt szépítő ráncfelvarrás.

Az első edzéseken a gyerekek számára még furcsa volt a talaj, de aztán hamar megszokták. Az új helyzet talán csak az otthoniakat bosszantja majd kissé, egy darabig ugyanis biztosan több fekete golyócska hullik majd ki zokniból, sportszárból és cipőből egyaránt :).

Hajrá Budafok!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon