„Nincs titok, valódi csapatként működünk”

Budafoki MTE II
Kilenc veretlen mérkőzéssel a háta mögött készül az év utolsó bajnokijára a BMTE II., amely szombaton 15 órakor a Csepel FC-t fogadja a Promontor utcában. Az őszi menetelés részleteiről, a siker hátteréről Nenad Pozdert, tartalékcsapatunk vezetőedzőjét kérdeztük.

BudafokiMTE.hu: Október óta kimagaslóan teljesít az együttes, amely biztosan az első hat között tölti a téli szünetet a BLSZ I. osztályban. Mi a titok?

Nenad Pozder: Nincs titok, a csapat működik, méghozzá valódi CSAPAT-ként. 

Tizennégy hónapja dolgozol a BMTE II-nél. Hogyan épült fel az eredmények mögött lévő munkafolyamat? 

Nyáron sikerült megtartanunk annak a társaságnak a magját, amely az előző szezonban kiharcolta a bennmaradást. Erre az alapra kezdtük el az építkezést olyan szemlélettel és elképzelésekkel, amelyek az első csapatot is jellemzik. Kész játékosok, valamint olyan fiatalok is csatlakoztak hozzá, akik az U19-es korosztályunkhoz tartoznak. Két 2004-es és négy 2003-as születésű játékos edz velünk, akik közül többen már ősszel sokat tettek hozzá a közös teljesítményhez.

Nehezen indult az idény, aztán úgy tűnt, minden összeállt. Mi jelentette a fordulópontot?

A bajnokság elején kényszermegoldásokhoz kellett folyamodnunk, hogy stabilabbá tegyük a védekezésünket, az új posztokra kerülő játékosok azonban jól alkalmazkodtak a helyzethez, megoldották a feladatukat. Ezután tudtuk fejleszteni a támadójátékunkat, amelyben olyan futballisták jeleskedtek, akik ebben az osztályban kiemelkedően képesek teljesíteni. 

"Nincs titok, valódi csapatként működünk"

Az év utolsó mérkőzése, a mezőnyben egyedüliként veretlen Csepel ellen korábbról elhalasztott találkozó igazi rangadóvá nemesült. Mire számítasz szombaton?

Szeretnénk szépen búcsúzni 2021-től és a csepeliek ellen is bizonyítani, hogy mire vagyunk képesek. A srácok számára a téli szünet hossza is a tét, mert abban maradtunk, hogy ha tizenöt pontot szerzünk az utolsó öt mérkőzésen, akkor csak január 8-án kezdjük a munkát. Most négy per tizenkettőnél tartnunk. Gondolom, már nagyon unják a fejem és nem bánnák, ha jövőre egy kicsit később kellene találkoznunk… (nevet – a szerk.)

Milyen célokkal, tervekkel vágtok neki 2022-nek?

Fontos, hogy csináljunk egy jó téli felkészülést, amellyel megalapozhatjuk azt, hogy a szezon végén a csapathoz és a klubhoz méltó helyezést érjünk el. A játékoskeretben nem tervezek jelentős változtatást, egy-egy poszton gondolkodunk erősítésben. A hosszabb távú cél és egyben a hitvallásunk is az, hogy a Budafokon nevelkedő tehetségeket előbb a BMTE II-be, majd onnan az első csapat felé integráljuk. Bízom abban, hogy az őszi eredményeink lehetőséget teremtenek a fiatalok számára, hogy bátran kopogtathassanak az NB II-es együttes ajtaján.

Ha már a „nagyokat” említed, vasárnap a DVTK-t fogadjuk a Merkantil Bank Ligában. Az 1999/2000-es idényben tizenhat élvonalbeli mérkőzésen léptél pályára a diósgyőriek színeiben. 

Valóban, számomra különleges találkozó lesz a vasárnapi, ott is leszek a stadionban. Szurkolok Csizmadia Csabának és hiszem, hogy ki fogja hozni azt a csapatából, amire valóban képes. Mert a BMTE-nek nem a tabella második felében van a valós helye.

"Nincs titok, valódi csapatként működünk"

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon