Rekord létszámmal az Észtország elleni válogatott meccsen

Soha ennyien nem képviseltettük még magunkat felnőtt válogatott meccsen. Ezúttal 122 fővel érkeztünk azt Észtország elleni mérkőzésre. A Magyar Labdarúgó Szövetség Gyermekszektor elnevezésű programjának köszönhetően szinte testközelből szurkolhattunk hazánk legjobbjainak.

2023. március 23-án este, kiváló tavaszi időben fogadtuk az észtek legjobbjait a piros-fehér-zöld színekben pompázó Puskás Stadionban. A Magyar Labdarúgó Szövetség által életre hívott Gyermekszektor programnak köszönhetően Tehetségközpontunk játékosai és edzői is, összesen 122 fő a helyszínen tekinthette meg az igazi tét nélküli, de az EB selejtezők felkészülését kiválóan szolgáló barátságos mérkőzést.

Míg 20 évvel ezelőtt egy ilyen mérkőzésre alig 500 fő volt kíváncsi, a ma magyar fiataljai megélhették, hogy 41.000 szurkoló buzdította csapatunkat a világranglista 109. helyezettje ellen. Nemcsak ez változott az elmúlt években: a stadionban minden adott volt, hogy a szervezést és a körülményeket családbarátnak, illetve a labdarúgást népszerűsítőnek nevezhessük. A stadionban hömpölyögtek a gyerekek és a fiatalok, a lelátók alatti részekben ketrecfoci, csócsó, magyar zászlófestő sarkok, kapuralövő versenyek, FIFA Playstation állomások várták az érdeklődőket.

Tehetségközpontunk vezetése és edzői gárdája épp ezen okok miatt tartja kiemelten fontosnak, hogy minden ilyen lehetőséggel éljünk. Első pillantásra csupán egy hétköznapi, márciusi meccsnapnak tűnhet a rendezvény, ugyanakkor akik részesei lehettek a kilátogatásnak, azok egyszerre érezték át a labdarúgáshoz, a közösséghez és a nemzethez tartozás felemelő érzését. Célunk, hogy minél fiatalabb korban megalapozzuk fiatal játékosainkban a labdarúgás szeretét, megértessük a közösséghez tartozás fontosságát, továbbá kialakítsuk azt a nemzeti én- és öntudatot, amely annak a vágynak a megfogalmazásához kell, hogy az ifjú játékos maga is ezen a pályán, ebben a mezben, e himnuszt hallgatva akarjon a pályán állni. Ez az akarás egész életet meghatározhat, azokét is, akikből végül nem lesz (profi) labdarúgó. Ugyanis ez az akarás nem jelent mást, mint azt, hogy valakinek van célja, ha van célja, akkor motivációja is. Ha van motiváció, akkor pedig mindig lesznek újabb és újabb célok is, ami az életben való eligazodáshoz és helytálláshoz nélkülözhetetlen, labdarúgó pályán és azon kívül egyaránt!

Akik jelen voltak a mérkőzés előtti közös „játszóterezésnél”, a ketrecfocis összecsapásokon, a labdazsonglőrök bemutatóin, a himnusz meccs eleji és végi éneklésekor, a zászlók lengetésekor, Ádám Martin góljánál, Szoboszlai Dominik cseleinél, a körbesétáló játékosok megtapsolásakor valószínűleg néhány másodpercig mindezt átérezték, s talán célok is megfogalmazódtak. Ha nem most, akkor legközelebb a Vasas elleni Magyar Kupa elődöntőjén hazai környezetben, a Promontor utcai otthonunkban.

A képek magukért beszélnek!

Hajrá Budafok, hajár magyar foci!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon