SAJTÓKÖZLEMÉNY

Egyesületünk sajnálattal olvassa a közösségi médiában és egyéb hírportálokon megjelenő, U19-es edzőnk, Szabó Viktor és U17-es edzőnk, Pataj Csaba távozásával, illetve munkaviszonyának megszűnésével kapcsolatos valótlanságokat tartalmazó kiírásokat, bejegyzéseket. Ezzel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adjuk:

Mindkét edzőnk munkaviszonya 2023. június 30-ával valóban megszűnik, ugyanakkor hangsúlyozzuk, hogy e döntést a munkáltatói jogkör gyakorlójaként nem a szakmai igazgató, hanem a Budafoki Labdarúgó Club öttagú elnöksége hozta meg. A szakmai igazgató az érintett kollégákhoz hasonlóan a klub alkalmazottja, sem pénzügyek, sem személyi kérdések kapcsán nincs sem jog-, sem felelősségi köre eljárni, döntéseket hozni, egyetlen feladata az utánpótlásunk szakmai irányítása.

Az érintett kollégákkal a híresztelésekkel szemben a döntés ténye közlésre került, igaz ez annak ellenére is, ha annak elfogadása természetszerűleg nehéz és fájdalmas. Egyik edzőnk esetében a munkaviszony megszüntetésére annak okán került sor, mert az érintett korosztályba, az MLSZ által meghatározott UEFA B végzettséget nem sikerült megszereznie, míg a másik esetben az edző által kért fizetést klubunk nem tudta biztosítani, illetve a munkaidő kapcsán sem sikerült megegyezésre jutni.

Szabó Viktortól és Pataj Csabától valóban hosszú idő után köszön el klubunk, az elválás minden esetben érzelmekkel teli és nehéz. Az eddigi munkájukat köszönjük, sok sikert kívánunk nekik a jövőben!

Markovics József elnök

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon