Többről szól, mint futballtudás

“Akkor tudjuk a pályán tartani a gyerekeinket, ha a futballtudás mellett más értékeket, értékrendet is kapnak tőlünk” - ez a hitvallása dr. Molnár István Jenőnek, aki Pacsi Bálint szakmai igazgató felkérésére csatlakozott klubunkhoz és utánpótlás koordinátorként segíti tehetségközpontunk munkáját.

De melyek is ezek az értékek?

A budafoki fiatalok az edzések mellett olyan kompetenciafejlesztő, valamint csapatépítő foglalkozásokon is részt vesznek, amelyek hozzájárulnak a személyiségük fejlődéséhez.

“Ilyen kompetencia többek között a társadalmi és az önmagunk tetteiért történő felelősségvállalás, az odafigyelés, a döntési képesség, az empátia, vagy éppen véleményalkotást megelőzően a szituáció több szempontból történő megvizsgálásnak képessége. Meggyőződésem, hogy ma már többet kell adnia egy utánpótlás egyesületnek annál, minthogy megtanítja passzolni és kapura lőni a gyerekeket. Sőt, annál is többről szól ez, mint szabályok tanulása vagy tiszteletre nevelés. Ez a szülők számára is lényeges, ebben van a jövő. Az online tér a futball számára is óriási konkurenciát jelent , amivel fel kell vennünk a versenyt. A személyiségfejlesztés és közösségépítés azért is fontos, mert a fiatalok akkor lehetnek sikeresek, ha együtt tudnak működni” – véli a szakember, aki a jog, valamint a rend- és gyermekvédelem területén szerzett tudását, valamint edzői tapasztalatait ötvözve vesz részt a képzésben.

A kompetenciafejlesztés fontos része a Magyar Labdarúgó Szövetség kritériumai alapján elkészült szakmai koncepciónknak. Dr. Molnár István Jenő, akire az intézményi kapcsolattartásban is fontos szerep hárul, több koroszályunkkal foglalkozik, módszereit és gyakorlatait pedig főállású utánpótlás edzőink is alkalmazzák.

A cikk a Promontor Magazin szeptember 12-i számában is olvasható lesz.

Többről szól, mint futballtudás

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon