Ünnepélyes keretek között megkezdődött az I. Zakariás Kupa!

U12

Csütörtökön délután a BMTE Stadionban illusztris vendégekkel és megnyitóval kezdetét vette az U12-es korosztálynak kiírt utánpótlástorna, az I. Zakariás Kupa.

A hagyományteremtő jelleggel életre hívott megmérettetésen a Budafoki LC csapatán kívül a Csíkszereda, a Dunaszerdahely, a Munkács, a Szatmárnémeti, a Topolya, az ESMTK és a Soroksár együttese vesz részt.

Délután 16.00 órakor megnyílt a budafoki labdarúgás 111 éves történelmét bemutató fotókiállítás, amely egyesületünk legfontosabb állomásait és mérföldköveit mutatja be, több mint egy évszázadon keresztül. A tárlat keretein belül a Puskás Intézetnek köszönhetően a a torna névadójának, Zakariás Józsefnek, az Aranycsapat legendás játékosának személyes relikviái is megtekinthetők.

A megnyitón beszédet mondott Karsai Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere, aki kiemelte, testnevelőtanár végzettsége és edzői képesítése miatt mindig is szívügye volt a sport. A BMTE részéről Kiss Norbert ügyvezető igazgató köszöntötte a megjelenteket, akik között ott volt Zakariás József két gyermeke, Zakariás Ágnes és ifjabb Zakariás Tamás, a BMTE tiszteletbeli elnöke, Jakab János, a BMTE ügyvezető elnöke, Vizi Sándor, valamint a BLC elnöke Markovics József.

A torna hivatalos megnyitóján, este 20.00 órától beszédet mondott Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, valamint Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője is. Ezt követően kisorsolták a labdarúgótorna csoportjait, amely a következők szerint alakult:

A csoport: Budafok, Soroksár, Csíkszereda, Szatmárnémeti

B csoport: ESMTK, Munkács, Topolya, Dunaszerdahely

A csoportmérkőzésekre pénteken és szombaton délelőtt kerül sor, míg a helyosztókat szombaton délután játsszák majd a csapatok. A labdarúgás mellett szombaton egész napos családi programok – Kárpát-medencei kirakodóvásár és foglalkoztató, játszótér, ugrálóvár – várják az érdeklődőket és a szurkolókat, a döntő előtt pedig Hevesi Tamás koncertezik majd.

További részletek és pontos menetrend: https://budafok1912.hu/zakariaskupa

Zakariás Kupa csütörtök

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon