A Haladás elleni győzelemmel hangoltunk a kupadöntőre

Budafoki MTE

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában szombaton délután a Szombathelyi Haladás együttesét fogadta a BMTE Stadionban. A gól nélküli első játékrészt követően a második félidőben a csereként pályára lépő Csonka András révén mi szereztük a találkozó egyetlen gólját, így rendkívül fontos három ponttal gazdagodtunk és sikerrel hangoltunk a szerdai, ZTE elleni Magyar Kupa döntőre.

Vezetőedzőnk, Mátyus János ezúttal az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Oroszi I. – Fótyik D., Vaszicsku G. (C), Jagodics M. – Horváth O., Oláh B., Németh M., Soltész I., Biró M. – Bakti B., Tischler P.

Már a 2. percben veszélyeztettünk: Tischler Patrik tartotta meg jól a labdát elöl, majd Bakti Balázs és Biró Márk játszott össze szépen, utóbbi centerezését pedig Oláh Bálint középen sarokkal pörgette mellé. Nem sokkal később a Hali minderre két kihagyott ziccerrel válaszolt, Borvető előbb öt méterről fejelt üresen fölé egy balról érkező beadást, majd a jobb szélről megindulva, éles szögből leadott lövését védte bravúrral Oroszi István.

A 11. minutumban már a második ziccert kellett védenie kapusunknak: Rácz kapott jó indítást a bal oldalon, már csak Oroszival állt szemben, aki azonban remekül lépett ki a kapujából és elakadt benne a közelről leadott próbálkozás. Mi szögletből, majd szabadrúgásból okoztunk riadalmat a szombathelyi védelemnek, ám Fótyik fejesét Mursits fogta meg, Vaszicsku bólintása pedig nem sokkal a jobb kapufa mellé ment. A folytatásban az iramra nem lehetett panasz, mentek előre a csapatok becsülettel, ám a félidő hajrájáig egyik oldalon sem alakult ki gólveszély. Az utolsó percekben két alkalommal Tischler elől kulcspillanatban mentettek a vendégek a kapu előterében, így gól nélküli állásnál mehettek pihenőre a csapatok.

Szünetben hármat is cseréltünk, Csonka András, Fekete Máté és Kalmár Olivér érkezett Biró, Vaszicsku és Tischler helyére. Az első ziccer ennek ellenére a vendégek előtt adódott, Csonka Bonifác lépett ki a leshatáron a jobb oldalon, Oroszi azonban jól zárta a rövid oldalt és harmadik óriási védésével mentette meg csapatunkat a bekapott góltól. A túloldalon ellenben a „mi” Csonkánk pontosabban célzott az 52. percben: Kalmárt lerántani sem tudták a bal szélen, lerázta magáról a védőjét, majd középre ívelt, a labda Csonka Andráshoz került, aki egy higgadt csel után 13 méterről védhetetlenül bombázott a rövid felső sarokba, 1–0!

A vezetés után több lehetőségünk is volt megduplázni az előnyt, ám Csonka látványos sarkazása Horváth bal oldali centerezése után centikkel ment el a jobb kapufa mellett, Baktit pedig hiába tüntette el minimum gyanús körülmények között Devecseri a 16-oson belül, néma maradt a játékvezető sípja. A vendégek próbáltak mindent egy lapra feltéve támadni az egyenlítésért, nem találtak azonban rést a nagyszerűen záró védelmünkön. Sőt, a 85. percben meccslabdánk kis volt: Csonka Bonifác elengedett egy mélynek hitt beadást, amely így a mögötte üresen álló Horváth Olivérhez került, játékosunk azonban a felső lécre bombázta a ziccert…

Szerencsére ez is belefért, az eredmény ugyanis nem változott, Csonka találata három pontot ért. Ezzel felléptünk a tabella kilencedik helyére és gyakorlatilag biztossá vált, hogy meghosszabbítottuk másodosztályú tagságunkat!

Folytatás szerdán a Puskás Arénában, a ZTE elleni Magyar Kupa döntőben!

Merkantil Bank Liga
35. forduló

BUDAFOKI MTE – SZOMBATHELYI HALADÁS
1–0 (0–0)

Budapest, Promontor utca, 400 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Vörös Dániel, Bertalan Dávi)
BUDAFOK: Oroszi I. – Jagodics M., Vaszicsku G. (Kalmár O., szünetben), Fótyik D. – Bíró M. (Fekete M. szünetben), Oláh B., Németh M. (Kovács D., 66.), Soltész I., Horváth O.– Bakti B. (Vasvári Z., 75.), Tischler P. (Csonka A., szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
HALADÁS: Mursits – Nyíri V., Csonka B., Devecseri, Bolla G. (Predrag, 77.) – Vanja, Horváth R. (Csernik, 62.), Csilus Tóth M., 69.), Rácz B. (Doktorics, 62.) –Molnár R., Borvető (Katona I., 62.). Vezetőedző: Hipp Michal
Gólszerző: Csonka A. (52.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon