A második félidei feltámadás három pontot ért a Honvéd ellen

Budafoki MTE

A labdarúgó Merkantil Bank Liga 26. fordulójában 1–0-ra vertük a Budapest Honvédot a Promontor utcában.

Az első félidőben nem sok vizet zavartak Dajka László tanítványai, a népes szurkolótábor által elkísért Budapest Honvéd mezőnyfölényben szőhette a támadásait. Benczenleitner ziccerét viszont Gundel-Takács bravúrra hárította, majd Holman szabadrúgása szállt el kevéssel a kapu fölött.

A fordulás után bátrabban, kezdeményezőbben futballoztak Kovács Dávidék, s elsőként Soltész adott munkát Dúzs Gellértnek. Nem sokkal ezután Holman tálalt Kundrák elé, de az óriási ziccerbe kerülő támadó nem tudott túljáni Gundel-Takács eszén. A kihagyott lehetőséget a 74. percben góllal büntettük, Németh előreívelt labdáját Vasvári Zoltán kapásból lőtte a kapu bal oldalába.

A hátralevő időben Lőrinczy fejében maradt a kispesti egyenlítés – a labda a keresztlécen csattant –, míg a 86. percben Pintér Kováccsal közösen vezethette a kapusra a labdát, de az önző megoldást választotta, s Dúzsba lőtt. Ez végül nem osztott, nem szorzott, itthon tartottuk a pontokat a Honvéd ellen.

Folytatás egy hét múlva Szombathelyen, a Haladás otthonában.

LABDARÚGÓ NB II
26. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–BUDAPEST HONVÉD 1–0 (0–0)
Budapest, Promontor u., 1200 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Belicza Bence, Csatári Tibor)
BMTE: Gundel-Takács – Fekete (Szerető, a szünetben), Lorentz, Kalmár, Horváth – Oláh (Horgosi, 89.), Csonka – Merényi (Pintér Á., 67.), Soltész, Kovács D. – Zsóri (Vasvári, 58.). Vezetőedző: Dajka László
HONVÉD: Dúzs – Kovács N., Pekár, Szabó, Benczenleitner – Keresztes (Bobál G., 73.), Nyitrai (Bocskay, 81.), Lőrinczy – Kundrák (Benkő, 73.), Holman, Krajcsovics. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Vasvári (74.)

MESTERMÉRLEG
Dajka László: – Az első perctől azt éreztük, hogy egy feljövőben lévő Honvédot fogadunk, mely játssza a focit. Ettől elszállt az önbizalmunk az első félidőben. Szünetben sikerült felrázni a társaságot, jól sikerültek a váltásaink is, s bár több helyzetük volt a kispestieknek, mi nyertük meg a találkozót.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon