A pohár inkább félig tele van

Budafoki MTE

Szezonzáró beszélgetés vezetőedzőnkkel, Erős Gáborral.

Sajnálod, hogy elmaradt a Vasas elleni meccs, hiszen lendületben voltunk?

A lendületben talán túlzó, de tény, hogy a Mosonmagyaróvár és a Pécs ellen a második félidőben, valamint a Kazincbarcika ellen az előzőekhez képest jobban játszottunk. A Vasas jó csapat, de hazai pályán lett volna esélyünk a győzelemre. Persze, teljesen érthető döntés született a halasztásról, hiszen a sok eső, a havazás miatt nem lehetett volna a pályánkon futballozni.

Mi a véleményed a csapat őszi teljesítményéről?

Úgy érzem, az a bizonyos pohár inkább félig tele, mit félig üres. A cél az, hogy kerüljünk be az első tíz közé a bajnokság végén. Most az őszi záráskor a nyolcadikok vagyunk. Nagyon jól kezdtünk, majd nyolcmeccses nyeretlenségi sorozat következett, visszaestünk a középmezőnybe, és az előző sorozat döntőseként a Magyar Kupától is búcsúztunk. Nagy volt a kontraszt, ezért érezhették magukat „becsapva” a kívülállók, a szurkolók. Utóbbiaknak köszönet, hogy végig kitartottak mellettünk.

Mi okozhatta a visszaesést?

Néhány játékos formája romlott, többen hosszú ideig sérülés miatt nem léphettek pályára.

Mivel voltál elégedett és mivel nem?

Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, a hozzáállással. Sikerült a nyáron jó mentalitású labdarúgókat igazolni, akik a régiekkel együtt sikerre éhesek; amivel viszont nem az az, hogy kikaptunk a Siófoktól és nem tudtuk legyőzni a Mosonmagyaróvárt, valamint, hogy a Veszprém nyert ellenünk a kupában.

A szezonzáró ebéden többször is elhangzott, hogy jobb a csapat, mint amit a helyezése mutat. Osztod ezt a véleményt?

Nagyjából igen. Ha az előbb említett találkozókon elhullajtott pontok meglennének, akkor tapadnánk az élmezőnyre, s a hatodikak lennénk.

Az ötödik forduló után vezettük a Merkantil Bank Ligát, aztán fokozatosan lecsúsztunk, voltunk a tizenkettedikek is, tizenhét meccset követően pedig a nyolcadikok vagyunk. Melyik a csapat igazi arca?

Valahol a két véglet között van az igazság. Annak örülök, hogy utolsó meccsünkön győztünk a Kazincbarcika ellen, így sikerrel mehettünk pihenőre.

A Veszprém elleni kupavereség után azt mondtad: a hogyan továbbról el kell gondolkodnod. Megfordult a fejedben egy pillanatra is, hogy lemondasz?

Abszolút nem. Arra akartam utalni, hogy néhány dologban nekem is változtatnom kell, keményebbnek kell lennem, nem maradhat semmi következmények nélkül.

És nem maradt?

Nevek említése nélkül, voltak pénzbüntetések…

Lesz erősítés a télen?

Egy-két poszton szükséges a frissítés, és kis finomhangolás sem árt majd. Jobbá kell tenni a támadójátékot, és javítani kell az egyéni védekezésen is.

Január harmadikán kezdődik a felkészülés. Van már pontos terv az edzőmérkőzéseket illetően?

Január tizenharmadikáig itthon tréningezünk, majd huszadikáig Mezőkövesdre megyünk edzőtáborba, ahol az Eger, a helyi csapat és a Kazincbarcika ellen lépünk pályára, huszonhetedikén pedig Mosonmagyaróváron játszunk. Február 4-én Ajkára utazunk bajnoki meccsre. Addig is mindenkinek jó pihenést, áldott karácsonyt és boldog új évet kívánok!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon