A pragmatikusabb Soroksáré lett a három pont

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában csapatunk 3–1-re kikapott a Soroksár SC vendégeként.

A meccs első lehetősége a hazaiak előtt adódott, de Varga nem tudta a kapuba pöccinteni a magasan felívelt labdát. A 16. percben a vezetést is megszerezte a Lipcsei-csapat, Gálfi szögletét Lovrencsics Balázs fejelte a kapuba – Gundel-Takács csak a vonal mögül tudta kipiszkálni a labdát. Néhány perccel később egy kifejelt hazai szöglet után Horváth egyedül vezethette Merglre a labdát, de a 16-osba érve kifulladt, s a soroksári kapusba lőtt.

A félidő derekán Zsóri érkezett egy hosszú ívelésre, de nem tudott erőt vinni a lövésébe, így Mergl könnyedén fogta a labdát. Az egyenlítés a 29. percben jött össze: a Győr és a Nyíregyháza ellen is győztes gólt szerző Oláh Bálint a 16-os vonaláról lőtt a jobb alsóba. Az egyenlítésnek nem örülhettünk sokáig, Gálfi Norbert ugyanis közel egy percen belül ziccerbe, s nem hibázott. Nem sokkal később megszületett a harmadik soroksári gól is, Gálfi 16 méterről lőtt a rövid felsőbe – Gundel Takács nem számított a lövésre.

A fordulás után 20 percig nem jegyezhettünk fel érdemi gólhelyzetet, majd a csereként beálló Németh került szembe a kapussal, de ő is Merglt találta telibe. Ezzel mindkét csapat ellőtte a maradék puskaporát, így maradt a 3–1-es hazai siker.

Folytatás egy hét múlva a Promontor utcában, ellenfelünk a BFC Siófok lesz.

LABDARÚGÓ NB II
29. FORDULÓ
SOROKSÁR SC–BUDAFOKI MTE 3–1
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezeti: Molnár Attila (Ország Péter, Vörös Dániel)
SOROKSÁR: Mergl – Króner, Schadirac, Kékesi, Kaján – Tóth A. (Vass Á., 71.), Németh E. – Varga Z. (Köböl, 71.), Korozmán (Borbély B., 80.), Gálfi – Lovrencsics B. (Dragóner F., 87.) Vezetőedző: Lipcsei Péter.
BUDAFOK: Gundel-Takács – Fekete M. (Németh M., 56.), Lorentz, Kalmár O., Horváth O. – Soltész I. (Elek B, 69.), Oláh B. – Zsóri D. (Pintér Á., 56.), Csonka A., Kovács D. (Szerető, a szünetben), – Vasvári Z. (Merényi, 69.) Vezetőedző: Dajka László.
Gólszerző: Lovrencsics (17.), Gálfi (30., 35.) ill. Oláh (29.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon