A számok nyelvén: íme, a 2022/23-as szezonunk!

Budafoki MTE

Együttesünk hosszú utat tett meg az idei pontvadászat 38 fordulója alatt, míg végül az utolsó játéknapot követően a felsőházban zártuk a szezont, egészen pontosan a 10. helyen. Összeszedtünk néhány statisztikát a Merkantil Bank Liga múlt hétvégén lezárult pontvadászatából.

38 mérkőzésen 12 győzelem, 11 döntetlen és 15 vereség volt a mérlegünk, amely 47 pontot jelentett a tabellán – ha az ominózus hazai, Kozármisleny elleni meccset is győzelemként könyveljük el, a képzeletbeli 50 pontunk akkor is a 10. helyre lett volna elegendő, így szerencsére a statisztikánkon kívül másba nem rondított bele a Baranya megyeiek óvása.

39 lőtt gólunk 46 kapott találattal párosult – ez ugye a pályán valójában 42-43 -, arról pedig már korábban hírt adtunk, hogy 14 kapott gól nélküli mérkőzésünk holtversenyben a legjobb mutató a bajnokságban a PMFC és a Szeged gárdáival egyetemben.

Együttesünk házi gólkirálya 15 találattal Beke Péter lett, aki az összesített listán negyedik lett, Németh Krisztián (MTK, 22 gól), Lukács Dániel (DVTK, 19), és Novák Csanád (Nyíregyháza, 17) mögött. Sós Máté öt góllal zárt, Fótyik Dominik és Jagodics Márk háromszor, míg, Adorján Krisztián, Kovács Dávid és Takács Ronald kétszer volt eredményes. Egyszer talált be az ellenfelek kapujába Csonka András, Horgosi Donát, Horváth Olivér, Németh Márió, Oláh Bálint, Soltész István, Szűcs Zsolt, Tischler Patrik és Vaszikcsu Gergő is, így összesen 16 különböző gólszerzőnk volt az idényben.

A legnagyobb különbségű győzelmünket hazai pályán arattuk a Kazincbarcika ellen, a mesterhármast szerző Beke Péter vezérletével 4-0-ra nyertünk, a BMTE Stadionban pedig 28 (31), idegenben pedig 19 pontot szereztünk, így jött össze a korábban már említett 47.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon