Az Ajka ellen szakadt meg a hazai veretlenségi sorozatunk

Budafoki MTE
A Merkantil Bank Liga 20., idei utolsó fordulójában csapatunk az FC Ajka együttesét fogadta a BMTE Stadionban.

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat 2022 utolsó bajnokiján: Gundel-Takács B. – Fótyik D., Vaszicsku G. (C), Jagodics M. – Csonka A., Adorján K., Oláh B., Soltész I., Kalmár O. – Sós M., Beke P.

A mi szempontunkból borzalmasan indult a találkozó, a 3. minutumban Tajthy távoli lövése a felső lécen csattant, a kipattanót pedig megszerezték a vendégek, Tóth Gergely pedig közelről a kapunkba passzolt. A folytatásban sem igazán találtuk a meccs ritmusát, az első 20 perc egyértelműen a vendégeké volt, nem tudtunk kialakítani veszélyes lehetőséget.

Az ajkaiak távoli lövésekkel próbálkoztak, szerencsére pontatlanul, de észnél kellett lennie a védelmünknek. A 32. percben nagy lehetőséget szalasztottunk el, egy labdaszerzést követően gyakorlatilag három az egy ellen vezethettünk kontrát, Beke Péter passza azonban pontatlan volt Sós Máténak… Nem sokkal a félidő előtt viszont egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően mér tökéletes volt Beke centerezése a jobb oldali alapvonalról, az érkező Sós azonban nem találta el a labdát az ötös sarkán, így felszabadítottak a vendégek.

Szünetben három helyen is változtatott a szakmai stáb: Horváth Olivér, Kovács Dávid és Tischler Patrik érkezett a pályára Kalmár Olivér, Oláh Bálint és Vaszicsku Gergő helyett. Egyértelműen jobban kezdtük a második játérészt, nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk, ez azonban helyzetekben sajnos nem, csupán mezőnyfölényben mutatkozott meg. A 64. percben ráadásul Gundel-Takács Bence óriási bravúrjára is szükségünk volt, aki Zsolnai közeli lövését tolta szögletre.

A 70. percben viszont sajnos már ő sem tudott segíteni, Gaál Bálint lépett ki a leshatáron egy indítással, betört a 16-oson belülre és 10 méterről elpasszolta a labdát kimozduló kapusunk mellett. Kovács Dávid azonban a a 75. minutumban egy mesteri szabadrúgással visszahozta a reményeket: csapatkapitányunk a tizenhatos bal sarkáról tekert védhetetlenül a rövid felső sarokba!

A hajrában mindent egy lapra feltéve támadtunk az egyenlítésért, amelyhez Csonka András nagyon közel járt a 85. percben, 17 méteres lövését azonban Horváth nagyot vetődve kitolta a léc alól. Az utolsó pillanatokban Gundel védett még egy ziccert, Dragóner maradt üresen a hosszú oldalon, kapusunk azonban jól zárta a szöget és lábbal hárított. Az eredmény azonban nem változott, így sajnos elveszítettük március óta tartó hazai veretlenségi sorozatunkat és vereséggel zártuk az idei évet.

MERKANTIL BANK LIGA
20. forduló

Budafoki MTE–FC Ajka
1–2 (0–1)

Promontor utca, 260 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Becséri Gergely, Belicza Bence Péter)
BMTE: Gundel-Takács – Fótyik, Vaszicsku (Horváth O., a szünetben), Jagodics M. – Csonka A., Adorján, Oláh B. (Kovács D., a szünetben), Soltész I., Kalmár O. (Tischler, a szünetben) – Sós M. (Szűcs Zs., 72.), Beke P. (Györgyi A., 68.). Vezetőedző: Mátyus János
AJKA: Horváth D. – Kovács N., Kenderes, Görgényi, Csemer – Tajthy T. (Tar, 81.), Csizmadia Z. – Berzsenyi (Doncsecz, 62.), Tóth G. (Vogyicska Bálint, 62.), Sejben (Gaál B., 62.) – Zsolnai R. (Dragóner F., 78.). Megbízott vezetőedző: Jeney Gyula
Gólszerző: Kovács D. (75.), ill. Tóth G. (2.), Gaál B. (70.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon