Az utolsó pillanatokban szenvedtünk vereséget Diósgyőrben

Budafoki MTE
Együttesünk a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában a DVTK otthonában lépett pályára. Bár Beke Péter találatával a szünetben még vezettünk, egy szerencsés találattal, majd a hosszabbításban egy bombagóllal fordítottak a hazaiak és 2-1-re megnyerték a találkozót.

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Vaszicsku G., Jagodics M., Fótyik D. – Csonka A., Adorján K., Kovács D. (C), Oláh B., Horváth O. – Beke P., Sós M.

Az első komolyabb lehetőség előttünk adódott, a 9. percben egy hazai szögletet követően Beke Péter tartotta meg a labdát, majd ugratta ki nagyszerű ütemben Sós Mátét, aki 16 méterről a kapu fölé bombázott. Nem sokkal később Kovács Dávidnak is volt egy ígéretes próbálkozása, ami nem sokkal ment mellé, a túloldalon pedig Gundelnek kellett védenie Cseke kiszorított helyzetből leadott próbálkozása után.

A folytatásban mezőnyben zajlott a játék, többet volt a labda a hazaiaknál, komolyabb helyzetig azonban nem jutottak. Mi viszont a 26. percben igen, sőt, nemcsak helyzetig, hanem gólig: Adorján Krisztián szerzett labdát a diósgyőri térfélen, majd remekül ugratta ki a balján érkező Bekét, aki 7 méterről laposan a kapu jobb oldalába passzolt, 0-1!

A 34. percben kis híján megdupláztuk az előnyünket, Kovács Dávid passzolt laposan egy szabadrúgást a beívelésre számító védők között Adorjánhoz, aki egy szép cselt követően centikkel tekert a jobb oldali kapufa mellé. Szünetig nem változott az eredmény, így előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrész elejét alaposan megnyomták a hazaiak, Gundelnek több ízben is védenie kellett, de összességében jól álltuk a rohamokat. A 60. percben frissített először vezetőedzőnk, Györgyit és Kalmárt küldte be Mátyus János, majd nem sokkal később Soltész és Németh érkezett. A diósgyőri fölény azonban sajnos a 65. percben góllá érett, igaz nem kis szerencsével: Szatmári távoli lövésébe Koman kapott bele, amely így lett jó középen a nem sokkal korábban beálló Gera Dánielnek, aki estében 6 méterről a kapuba továbbított, 1-1.

A gól után is maradtak lendületben a hazaiak, de újabb helyzetük a hajráig nem adódott. Sós Máté fegyelmezetlensége miatt sajnos a 77. percben emberhátrányba kerültük, második sárga lappal állították ki fiatal támadónkat.

Mindent egy lapra feltéve támadott a DVTK, a hosszabbításban Eppel fejelt mellé ziccerben közvetlen közelről. De sajnos a 92. percben mégis megszerezték a győztes találatot, Jurek Gábór 20 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba. Így bár a meccs képe alapján nem érdemeltünk vereséget, pont nélkül maradtunk Miskolcon.

MERKANTIL BANK LIGA
12. forduló

DIÓSGYŐRI VTK–BUDAFOKI MTE
2–1 (0–1)


Diósgyőr, 2612 néző. Vezette: Nagy Norbert (Szilágyi Norbert, Bede Tamás)
DIÓSGYŐRI VTK: Danilovics – Csirmaz, Szatmári Cs., Bárdos, Bokros (Bertus, 88.) – Cseke (Gera D., 63.), Holdampf, Bényei (Eppel, 83.)– Szőke (Jurek, 63.), Lukács D., Koman. Vezetőedző: ifj. Kuznyecov Szergej
BUDAFOKI MTE: Gundel-Takács – Jagodics M., Vaszicsku, Fótyik – Csonka A., Adorján K. (Soltész, 70.), Kovács D. (Németh M., 70.), Oláh B., Horváth O. (Kalmár, 58.) – Sós M., Beke (Györgyi, 58.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Gera D. (64.), Jurek (90+2.), ill. Beke (26.). 
Kiállítva: Sós M. (77.).

AZ UTOLSÓ PILLANATOKBAN SZENVEDTÜNK VERESÉGET DIÓSGYŐRBEN

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon