Beke-dupla, fordítás és győzelem Szentlőrincen!

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában vasárnap délután a Szentlőrinc otthonába látogattunk. Bár az első félidőben is veszélyesebben játszottunk a hazaiaknál, ők szereztek vezetést, fordulás után viszont óriásit küzdve, Beke Péter duplájának köszönhetően megfordítottuk az állást és rendkívül fontos győzelmet arattunk.

Mátyus János vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Fótyik D., Jagodics M. (C), Horgosi D. – Kalmár O., Soltész I., Adorján K., Oláh B., Bíró M. – Bakti B., Beke P.

Az időjárási körülmények ezúttal sem könnyítettek a csapatok helyzetén, az egész napos esőzés és havazás nyomot hagyott a játéktéren. Mi alkalmazkodtunk jobban a körülményekhez, Oláh Bálint távoli lövésénél még nem, Bakti Balázs 6. minutumban lőtt ziccerénél viszont már bravúrra volt szüksége korábbi kapusunknak, Bese Balázsnak, aki sajnos mindkét alkalommal hárított.

Egyértelműen uraltuk a meccs első tíz percét, éppen ezért volt fájó, hogy a hazaiak gyakorlatilag első lehetőségükből megszerezték a vezetést: Pintér Ádám vette észre a középen üresen maradó Rétyi Róbertet, aki egy igazítás után 15 méterről a kapu bal oldalába tekert, 1–0… Nem sokkal később egy szabadrúgásból azonnal válaszolhattunk volna, Bakti jobbról érkező beadása azonban éppen a kapu elé berobbanó Jagodics Márk előtt pattant és csúszott meg a vizes talajon, így csapatkapitányunk nem tudta bekotorni a labdát a hosszú oldalon.

Bő félórányi játék után továbbra is mi irányítottuk a meccset, Oláh Bálintot viszont elveszítettük, Németh Márió váltotta. A 35. percben mi végezhettünk el szögletet, ám egy gyors kontra végén a hazaiak kerültek ziccerbe: Pintér a 16-os jobb sarkáról, ballal a jobb felső sarkot vette célba, Gundel-Takács Bence azonban hatalmas bravúrral szögletre tolta a próbálkozást. A 41. minutumban Németh balról érkező szabadrúgására Horgosi Donát érkezett remekül, hátvédünk azonban sajnos hat méterről mellé fejelt. Közvetlenül utána lemásoltuk az iménti jelenetet, annyi különbséggel, hogy Németh ezúttal jobbról tekert középre, a beadásra pedig Beke robbant be, 10 méteres csúsztatását azonban Bese sokadik bravúrjával hárította, így szünetig nem változott az eredmény.

Félidőben kettőt is cseréltünk, Kalmár Olivért Horváth Olivér, Bakti Balázst pedig Vasvári Zoltán váltotta – utóbbi most debütált csapatunkban. Továbbra is maradtunk támadásban, amelynek az 52. percben meg is lett az eredménye: Horváth indította a bal szélen Némethet, aki tökéletesen centerezett laposan középre, Beke pedig közelről a kapuba passzolt, 1–1!

Az ezt követő bő negyedórában óriási nyomás alá helyeztük a Szentlőrincet, gyakorlatilag két percenként dolgoztunk ki helyzeteket a hazai kapu előtt, Fótyik, Horgosi, Beke és Soltész is gólt szerezhetett volna, ám Bese újabb bravúrjai, illetve a kapu torkában tömörülő és blokkoló védők megakadályozták, hogy átvegyük a vezetést. Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, a hazaiaknak is voltak helyzetei, Gundeltől azonban nem volt szükség újabb bravúrra. A 77. percben viszont igen, ekkor Pintér kapott jó labdát a jobb szélen, betört a 16-oson belülre, kapujából kimozduló kapusunk azonban nagyszerűen zárta a szöget és elakadt benne a próbálkozás.

A 85. minutumban viszont eljött a mi időnk: Vasvári ugratta ki nagyszerűen Bekét a leshatáron, támadónk pedig 10 méterről laposan a jobb alsó sarokba passzolt 1-2! A hajrában és a négyperces hosszabbításban már okosan menedzseltük az időt és a labdát is eldugtuk, így a hazaiaknak nem adódott komoly lehetősége az egyenlítésre, mindhárom pontot elhoztuk Szentlőrincről!

Merkantil Bank Liga
25. forduló

SZENTLŐRINC–BUDAFOKI MTE
1–2 (1–0)

Szentlőrinc, Szentlőrinci Sporttelep, 200 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Rózsa Dávid, Sinkovicz Dániel).
SZENTLŐRINC: Bese – Török K., Tamás L., Kereszetes B., László D. (Farkas M. 77.) – Radosevics (Múcska, 77.), Kesztyűs M., Daróczi – Pintér Á. (Mahler, 85.), Novák Zs. (Taipi, 69.), Rétyi Vezetőedző: Jeremiás Gergő
BMTE: Gundel-Takács B.– Horgosi D., Jagodics M., Fótyik D. – Bíró M. (Györgyi A., 69.), Soltész I., Adorján K., Oláh B. (Németh M., 34.), Kalmár O. (Horváth O., a szünetben) – Beke P. (Nándori B., 86.), Bakti B.(Vasvári Z., a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Rétyi (11.), ill. Beke (52., 85.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon