Bravúr kéne a listavezető ellen

Budafoki MTE

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a Nyíregyháza Spartacust fogadja.

Továbbra ssem vagyunk jó helyzetben, miután az előző hétvégén Kozármislenyben szenvedtünk 2–0-s vereséget. Ezzel a zakóval a 15., már kieső helyre csúsztunk vissza, három pontra a már bennmaradó helyen álló Pécstől.

Ennek tükrében rendkívül nehéz feladat vár Dajka László tanítványaira, hiszen vasárnap 14 órás kezdéssel a bajnokságot kilenc pont előnnyel vezető Nyíregyháza vendégeskedik a Promontor utcában. Az élvonalbeli szereplést megcélzó nyírségiek eddig 54 pontot gyűjtöttek, 16 győzelem mellett hat döntetlent és egy vereséget könyvelhettek el, s jelenleg 11 meccses veretlenségi szériában vannak. Az eddigi mérkőzéseken 48 gólt lőttek és 18-at kaptak, ami félelmetes mutató, legjobb góllövőjük a kilenc találatnál járó Géresi Krisztián, de a hét gólig jutó korábbi válogatott Nagy Dominik, illetve a hatgólos Myke Ramos is veszélyes fegyver Tímár Krisztián tárházában.

A két csapat őszi, balmazújvárosi mérkőzését 2–0-ra a Nyíregyháza nyerte, a hazaiak góljait Géresi és Ramos szerezte.

Ami a mieinket illeti, Merényi Ádám továbbra sem bevethető, de Csonka András játékát is kérdőjelek övezik.

“Papíron nem mi vagyunk az esélyesek, vannak hiányzóink is, de bízom benne, hogy aki rendelkezésre áll, az mind odateszi magát a meccsen. – mondta a vasárnapi meccsről Dajka László, csapatunk vezetőedzője. – Mi a szakmai stábbal mindent megteszünk azért, hogy a játékosok a legjobb formában lépjenek pályára. A Nyíregyháza a mérkőzés favoritja, de ők sem sziporkáztak a hétvégén, így némi szerencsével bármi megtörténhet.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon