Budafokon nyert a Kozármisleny

Budafoki MTE

A bajnokság 6. fordulójában hazai pályán megkaptuk az első két gólunkat, s elvesztettük a veretlenséget, s mivel a Győr nyert, helyet cseréltünk a táblázaton, most a Rába-partiak az elsők, mi a másodikok vagyunk.

A mérkőzést egyperces gyászszünet előzte meg, a napokban elhunyt korábbi MLSZ-elnök, Benkő László emlékére..

A Csákvár elleni találkozóhoz képest Erős Gábor egy helyen változtatott az összeállításon, Nagy helyett Merényi kezdett.

A nagy melegben hihetetlenül nehéz dolguk volt a játékosoknak, de a hőségben is futballozni kell. A meccs első félidejében túl sok helyzetet nem alakítottak ki a csapatok, a vezetést szerencsére sikerült megszerezni: egy 16-oson belül kezezés után megítélt büntetőt Kovács Dávid értékesített (10). Sajnos nem sokáig örülhettünk ennek, mert a vendégek egy védelmi hiba után Kozics révén egyenlítettek (11).

A szünet után a Budafok lépett fel támadólag, játékosaink többször is helyzetbe kerültek. A legnagyobb lehetőség a 74. percben Pintér előtt adódott, de ő közelről a kapusba lőtte  labdát.  S ahogy lenni szokott, mindez megbosszulta magát, mert a 83. percben Horváth 10 méterről talált a kapuba (12).

A folytatásban a lelkes közönsége buzdítása mellett nagyot küzdött a Budafok, de az eredményen nem tudott változtatni.

MERKANTIL BANK LIGA
6. FORDULÓBUDAFOKI MTE–HR RENT-KOZÁRMISLENY 1–2 (1–1)
Promontor utca, 700 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Szilágyi Norbert, ifjabbVarga Gábor)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Csonka, Lorentz, Fótyik, Kalmár – Pintér, Németh (Sós, 70.), Oláh (Bíró, 70.), Kocsis (Szerető, a szünetben) – Kovács D. (Elek, 81.), Merényi (Nagy G., a szünetben). Vezetőedző: Erős Gábor
KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke, Gajág, Füredi, Turi – Nagy E. (Sági, 73.), Kozics, Hegedűs (Horváth, 61.) – Vajda (Major, a szünetben), Tóth. (Nagy M. K., 57.), Molnár (Barkóczi, 61.) Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gól: Kovács (40. – 11-esből), illetve Kozics (42.), Horváth (83.)

Erős Gábor: „Az első félidőben nagy taktikai harc folyt, a kapott gólunkat fegyelmezetlenség előzte meg. A második félidőt jól kezdtük, megvoltak a lehetőségeink, de folytatásban nem mi használtuk ki a helyzetünket, hanem az ellenfél. Gratulálok a Kozármislenynek!”.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon