Csak a szokásos? A Szpari és a Honvéd után az ETO-t is legyőztük itthon!

Budafoki MTE

Zsinórban a harmadik hazai győzelmünket arattuk a labdarúgó Merkantil Bank Liga 28. fordulójában, miután 2–1-re legyőztük az ETO FC Győrt.

Jó iramban indult a mérkőzés, az első percben Bumba lőtt 15 méterről fölé, majd a nyolcadikban Kovács fejesét kellett kitornásznia Ruisznak. Két perccel később Skvarka megpattanó lövésénél parádézott Gundel-Takács. A 14. percben Zsóri lövését védte Ruisz – sokat dolgoztak a meccs elején a kapusok. A játékrész második felében átlövésekkel kísérletezett mindkét fél, de a labda nem találta el a kaput egyszer sem.

A szünet után mi veszélyeztettünk először, de Németh szabadrúgása elzúgott a jobb alsó mellett. Néhány perccel később Zsóri bólintott a bal alsó sarok mellé. Az 58. percben előnybe került az ETO, a Vianna által kiharcolt – sajnos jogos – büntetőt Claudiu Bumba lőtte a jobb alsó sarokba. Nem örülhettek sokáig a vezetésnek a vendégek, miután Szerető beadásából Kovács Dávid fejelt Ruisz kapujába!

Az egyenlítés után Bumba révén veszélyeztettek a győriek, majd a 80. percben felrobbant a lelátó: Oláh Bálint lőtt kapura 15 méterről, a takarásban álló Ruisz pedig ugyan beleért a labdába, de hárítani nem tudott!

A hátralevő időt kibekkelték játékosaink, így újabb fontos pontot tehettek zsebre egy NB I-re pályázó csapat rovására.

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ
BUDAFOKI MTE–ETO FC GYŐR 2–1 (0–0)
Budapest, Promontor utca, 700 néző. Vezeti: Antal Péter (Ifj. Varga Gábor, Márkus Péter)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Fekete M., Oláh B., Kalmár O., Horváth O. – Csonka A., Soltész D. – Zsóri D. (Nagy G., 86.), Németh M. (Szerető, 64.), Kovács D. (Merényi, 86.) – Vasvári Z. (Elek, 90+2.) Vezetőedző: Dajka László
ETO: Ruisz – Kiss M., Szépe, Boldor, Vianna – Tóth R. (Vingler, szünetben) – Diarra, Bumba, Csontos D. (Boschilia, 66.), Skvarka – Kröhn (Huszár, 66.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
Gólszerző: Bumba (58., 11-es), Kovács D. (65.), Oláh B. (80.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon