Egy pontot szereztünk a Szentlőrinc ellen

Budafoki MTE
Csapatunk a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a Szentlőrinc együttesét látta vendégül a BMTE Stadionban. Takács Ronald révén az első félidő közepén megszereztük a vezetést, közvetlenül a szünet előtt azonban egy szerencsés góllal egyenlítettek a vendégek és mivel a második játékrészben nem esett újabb találat, 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

A hét elején kinevezett új vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőtizenegynek szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Csonka A., Romic D., Jagodics M. (C), Kalmár O. – Adorján K., Németh M., Nándori B. – Györgyi A., Szűcs Zs., Takács R.

Az első félidő első felében nagy fölényben futballoztunk, szinte csak a Szentlőrinc térfelén zajlott a játék, beszorítottuk ellenfelünket, komoly helyzetet az ivószünetig azonban nem sikerült kialakítani. Utána viszont kettőt is és bár az elsőnél Bese hatalmasat védett Takács Ronald közeli próbálkozása után, egy perccel később már ő is tehetetlen volt: ezúttal a bal szélen futballozó játékosunk becselezte magát a 16-oson belülre, majd 12 méterről védhetetlenül bombázott a kapuba, 1-0!

Maradtunk támadásban, a vendégek kis túlzással csak egy ízben lépték át a félpályát, akkor viszont jókora szerencsével ki is egyenlítettek: Daróczi oldalsó szabadrúgása középen legalább három emberen megpattant, a flipperezést követően pedig a jókor, jó helyen álló Csörgő Raul elé csorgott, aki közelről egyenlített.

Fordulást követően is inkább a mi akaratunk érvényesült, a szünetben beálló Tischler Patrik egy védelmi hiba után ziccerbe is került, ám sajnos öt méterről a gyakorlatilag üresen tátongó kapu helyett a középen álló Besébe bombázott.

Csonkának és Adorjánnak is volt egy-egy ígéretes távoli kísérlete, sajnos egyik sem talált azonban kaput, míg a vendégek legnagyobb helyzete a hajrában maradt ki, ekkor Bányai maradt üresen a 16-osonkun belül, ám nyolc méterről leadott lövését Gundel bravúrral szögletre hárította.

Mátyus János így értékelt a lefújást követően: Már a kezdés előtt nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen betegség miatt több kulcsemberünkre nem számíthattunk a mérkőzésen. Ettől függetlenül nagyszerűen kezdtük a találkozót, a mi akaratunk érvényesült a pályán és a vezetést is megszereztük, de a félidő előtt egy pontrúgásból némi szerencsével egyenlítettek a vendégek. A második félidőben is sokat tettünk azért, hogy itthon tartsuk a három pontot, de sajnos nem tudtunk újabb gólt szerezni. Van még min javítanunk, de biztos vagyok abban, hogy folyamatosan jobbak és jobbak leszünk és felzárkózunk majd a középmezőnybe.

MERKANTIL BANK LIGA
6. Forduló

Budafoki MTE – Szentlőrinc
1–1 (1–1)

BMTE STADION, 500 néző. Vezette: Katona Balázs (Csatári T., Kulman T.)
BMTE: Gundel-Takács – Csonka A., Romics, Jagodics M., Kalmár O. (Soltész, 65.) – Adorján, Németh M. (Sós, 87.), Nándori (Horváth O., 65.) – Györgyi (Tischler, a szünetben), Szűcs Zs. (Varga D., a szünetben), Takács R. Vezetőedző: Mátyus János
SZENTLŐRINC: Bese B. – Tamás L. (Mervó, a szünetben), Németh E., Nagy Zs., Keresztes – Vidnyánszky M. (Csilus, 63.), Csörgő (Bányai, 70.), Kiss-Szemán (Lénárt, a szünetben), Rétyi (Filipovics, 63.) – Daróczi, Erdélyi. Vezetőedző: Jeremiás Gergő
Gólszerző: Takács R., Csörgő R. 

A következő játéknapon a Dorog otthonába látogatunk majd.

Egy pontot szereztünk a Szentlőrinc ellen

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon