Ellenfél-les: Diósgyőri VTK

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 31. játéknapján a Diósgyőri VTK alakulatát fogadjuk a BMTE Stadionban.

A DVTK 22 győzelemmel, 1 döntetlennel és 7 vereséggel, 67 pontot szerezve vezeti az NB II-es pontvadászatot, előnye azonban csak egy egység a második helyen álló MTK-val szemben. A két csapat után viszont hatalmas a szakadék, így a két feljutó kiléte alighanem eldőlt már, csupán a sorrend lesz a kérdés közöttük.

A borsodiak sorozatban három sikerrel a hátuk mögött érkeznek a Promontor utcába, a Szentlőrinc 5–1-es kiütését követően a Dorogot és a Békéscsabát verték 1–0-ra. Leggólveszélyesebb játékosuk az előző szezonban még a Kecskemét színeiben a gólkirályi címet is bezsebelő Lukács Dániel, aki eddig 16 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Riválisunk keretében több korábbi budafoki játékost is találunk: Medgyes Sinan és Lőrinczy Attila is megfordult már a BMTE kötelékében.

Ősszel a DVTK Stadionban Beke Péter 27. percben lőtt találatával a 65. minutumig vezettünk, ekkor azonban Gera Dániel egyenlített, majd a találkozó hosszabbításában az akkor már Sós Máté kiállítása miatt emberelőnyben futballozó hazaiak Jurek Gábor távoli bombájának köszönhetően otthon tartották a pontokat.

Ami az örökmérleget illeti: a másodosztályban eddig kilencszer találkoztunk riválisunkkal, a mi szempontunkból pedig három győzelem, egy döntetlen és öt vereség a statisztika. Az élvonalban háromszor csaptunk össze a Diósgyőrrel, a 2020/21-es szezonunkban játszott három bajnokin egy siker és egy pontosztozkodás mellett egyszer kaptunk ki.

Bízzunk benne, hogy csütörtökön este, hazai pályán ismét lesz okunk az örömre, HAJRÁ BUDAFOK!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon