Ellenfél-les: Pécsi MFC

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga tavaszi nyitányán idegenben folytatjuk szereplésünket, méghozzá a bajnokságban ősszel az egyik, ha nem a legkellemesebb meglepetést szolgáltató PMFC otthonában lépünk pályára 15.00 órától.

A Baranya megyeiek az előkelő második helyet foglalják el a tabellán, 20 mérkőzésen 10 győzelem és 9 döntetlen mellett mindössze egyszer kaptak ki, utóbbi az egész NB II-t figyelembe véve a lejjobb mutató. Télen viszonylag nagy volt a mozgás a pécsiek keretében, hat érkezőről és öt távozóról számolt be a klub honlapja. Az igazolt játékosok közül számunkra Szabó Máté személye érdekes, hiszen a 24 éves támadó 2019 és 2022 között a BMTE futballistája volt.

A keretből egyértelműen meg kell még említeni Tóth-Gábor Kristófot, aki elsőszámú gólfelelőse a baranyaiaknak: kilenc alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, amellyel holtversenyben a harmadik a Merkantil Bank Liga góllövőlistáján.

A másodosztályban eddig hét alkalommal csaptunk össze vasárnapi ellenfelünkkel, az örökmérleg pedig rendkívül kiegyenlített, három pécsi és három budafoki siker mellett egy döntetlen született. A pontosztozkodás éppen a legutóbbi meccsen történt a Promontor utcában, augusztus elején 2–2 lett a végeredmény a BMTE Stadionban, góljainkat Fótyik Dominik és Horgosi Donát szerezte.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon