Ellenfél-les: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 28. játéknapján a Szeged-Csanád Grosics Akadémia látogat a BMTE Stadionba.

Riválisunk a tabella hatodik helyéről várhatja az összecsapást, a szegediek 12 győzelmet, 7 döntetlent és 8 vereséget számlálnak az idei pontvadászatban, amely 43 pontot jelent a számukra, nyolc egységgel többet, mint az általunk gyűjtött 35.

Ami Alekszandar Sztevanovics együttesének formáját illeti, a legutóbbi játéknapon 1–0-s győzelmet aratott a Soroksár ellen, az azt megelőző három bajnokin viszont nyeretlen maradt: Békéscsabán hozzánk hasonlóan ikszelt, a Siófoktól és a Dorogtól viszont kikapott. A csapat házigólkirálya hat találattal Gajdos Zsolt, aki viszont tavasszal még nem talált a kapuba.

Ebben a szezonban már kétszer is összecsaptunk a kék-feketékkel: ősszel a bajnokságban bár Kovács Dávid góljával megszereztük a vezetést, egy véleményes büntetővel egyenlítettek a hazaiak, akik a második játékrészben egy kiállítás miatt szinte végig emberelőnyben játszhattak. Végül a 87. percben szerezték meg a győztes gólt egy távoli átlövésből, így fájó, 2–1-es vereség lett a vége a szempontunkból. A Magyar Kupában aztán sikerült revansot venni: a 4. fordulóban egy 120. perces Soltész István találattal búcsúztattuk riválisunkat a Promontor utcában.

Az örökmérleg kiegyenlített, egy hajszállal azonban jobbak vagyunk: 19 másodosztályú mérkőzésen 9 siker, 3 döntetlen és 7 vereség a statisztikánk. Reméljük vasárnap hazai pályán újabb győzelmet ünnepelhetünk majd, HAJRÁ BUDAFOK!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon