Erős Gábor: Soha nem lépünk pályára feltartott kézzel

Budafoki MTE

Az idényrajt, a Vasas elleni idegenbeli mérkőzés előtt beszélgettünk csapatunk vezetőedzőjével, Erős Gáborral.

A szlovéniai edzőtáborozás előtt említetted, hogy nagyon jók az első benyomásaid. Most a felkészülés végén, az első meccset megelőzően, ugyanez a véleményed?

Igen, tartom, amit akkor mondtam, annyival kiegészítve, hogy a második és a harmadik benyomásaim is rendkívül jók. Elégedett vagyok, mindenki szívvel-lélekkel állt a munkához, ambíciózusak a futballisták, segítőkészek a stábtagok, sikeréhes a csapat. A mátraházi és a Kranjska Gora-i edzőtábor is nagyon hasznos volt, az előkészületi meccseken jó ellenfelekkel játszhattunk. Annak is nagyon örülök, hogy a hathetes felkészülés során egyetlen egy játékosnak sem lett izomsérülése. Nándori Botond egyik ujja Szlovéniában az első edzőmeccsen szerencsétlenül beleakadt az ellenfél mezébe, elszakadt az ina, meg kellett operálni, a Vasas ellen még nem, de a következő, az ajka elleni találkozón már bizonyosan számíthatok rá.

Mi a tapasztalat: min kell javítani?

Az előző idényben az elődök nagyon magasra tették a lécet, természetesen idő kell, hogy minden gördülékenyen menjen. Amit most látok, sokszor kishitűek a játékosok, erősíteni kell az önbizalmukat. Sokat beszélgettem és beszélgetek is majd velük. Elmondtam, a kritikát építő jellegűnek fogják fel, közös az érdek, egyedül nem megy, mindenkire szükség van, hogy sikeres legyen a csapat.

Változik a csapat szerkezete, más lesz a játékfelfogás?

A nyáron a távozók helyére nyolc új futballista érkezett. Elégedett vagyok az igazolásokkal, minden posztra van több játékosunk, így van variációs lehetőség. A felkészülési meccseken nem léptünk pályára kétszer ugyanabban az összeállításban. A lehetőség mindenki előtt adott. A rutinosabb futballisták mellett négy 2004-es születésű fiatal is van a keretben. Attraktívabb támadójátékot szeretnék látni a csapattól, és áttérünk a négyvédős rendszerre. Optimista ember lévén bízom az együttesben, persze majd a meccseken dől el, hogy beválnak-e az elképzelések.

Kovács Dávid marad a csapatkapitány, s ha igen, kik lesznek a helyettesei?

Igen, továbbra is Dávid viseli a karszalagot, és ha ő nincs a pályán akkor vagy Fótyik Dominik vagy Oláh Bálint.

Mit vársz a bajnokságban?

A cél az első tíz hely valamelyikének a megszerzése. Ezt teljesen reálisnak tartom. Természetesen nem lesz könnyű dolgunk, de ellenünk sem lesz könnyű játszani. Egyetlen egyszer sem fogunk feltartott kézzel pályára lépni.

Amikor márciusban a Budafok meglepetésre a Magyar Kupa negyeddöntőjében továbbjutott a Kisvárda ellen, a vesztes csapat stábjában dolgoztál. Gondoltad volna, hogy néhány hónap múlva te irányítod az együttest?

Persze, hogy nem, de sohasem tudhatjuk, mit hoz az élet. Mint említettem, mindig optimista vagyok, nagyon jól érzem magam Budafokon, én is nagyon éhes vagyok a sikerre.

Ezt az éhséget már vasárnap az Illovszky Rudolf Stadionban lehet csillapítani?

Érdekes meccs lesz, az biztos. A Vasas minden bizonnyal vissza akar vágni az MK-elődöntőben elszenvedett vereségért. Tudom, hogy nagyon készülnek ellenünk, ám azt gondolom, a tét őket nyomja inkább, és ismétlem, mi soha sehol nem lépünk feltartott kézzel a pályára.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon