Erőt meríteni az emlékekből!

Budafoki MTE

A Vasas elleni találkozót az eredeti tervek szerint december 10-én kellett volna lejátszani, de a havazás miatt játékra alkalmatlan volt a pálya a Promontor utcában.

Nemcsak a mi stadionunkban, hanem még másik négy csapat otthonában is, így a szövetség a halasztás mellett döntött. Az öt találkozót szerdán pótolják az együttesek.

Mai ellenfelünk az eddigi két tavaszi fordulóban négy pontot szerzett, a Fáy utcában 0–0-s döntetlent ért el a Szeged ellen, Mosonmagyaróváron pedig 3–1-re verte meg a hazai csapatot. A Vasas a táblázaton 36 ponttal a harmadik helyen áll, tízszer nyert, hatszor ért el döntetlent, s háromszor veszített, 45 gólt ért el, és húszat kapott. Legeredményesebb futballistája a 22 esztendős Tóth Milán, aki nyolc alkalommal talált a kapuba.  A télen több futballista távozott, közöttük a korábban nálunk is játszó Ihrig-Farkas Sebestyén (BVSC), s három új labdarúgó érkezett: Doktorics Áron a Haladástól, Szalay Szabolcs a Zalaegerszegtől, Szánthó Regő a Ferencvárostól.

A Vasas elleni legutóbbi két meccsünkre szívesen emlékezünk vissza. Tavaly tavasszal a Mol Magyar Kupa elődöntőjében nagy meglepetésre az akkor még első osztályú angyalföldi együttest fogadtuk, és szenzációs játékkal, Beke Péter mesterhármasával 3–0-ra nyertünk. Klubunk története során először bejutottunk a sorozat fináléjába.

A Merkantil Bank Liga mostani idényének nyitó fordulójában pedig Fáy utcában Szerető Krisztofer góljával ismét mi győztünk.

Bármelyik eredménnyel most is elégedettek lennénk. Ugyan a csapat a tavaszi idényben az Ajkától és a Gyirmóttól is kikapott, lehet, hogy éppen az angyalföldiek ellen kezdi meg a felzárkózást. Tizenkilenc meccs után 22 ponttal a 12. vagyunk a tabellán. Oláh Bálintnak, aki vasárnap sérült meg, szerencsére nem tört el a lába, „csak” súlyos zúzódása lett. Erős Gábor vezetőedző rajta kívül nem számíthat még a lázas Fótyik Dominikra, valamint a térdsérüléséből lábadozó Nándori Botondra.

Csapatunk a ma 17 órakor a Promontor utcában rendezendő mérkőzésre a tegnap délutáni edzéssel fejezte be a felkészülést.

A legutóbbi találkozón Elek Bence talált a gyirmótiak hálójába.

„Nem volt nehéz dolgom, Németh Márió szabadrúgásába a kapus csak beleütni tudott a labdába,, elém került, és a hálóba gurítottam. Ezuán több helyzetem is volt, de sajnos fejesem fölé ment, majd Hársfalvi védett. Bizakodó vagyok, a Vasas ellen ugye, jól megy a csapatnak, a legutóbbi két sikerből lehet erőt meríteni. Ha pályára léphetek, mindent megteszek a jó eredményért. Egy győzelem kihúzhat minket a gödörből. Nagyon szép születésnapi ajándékom lenne, ha megszereznénk a három pontot.”

Isten éltessen, s hajrá, Budafok!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon