Értékes döntetlen Gyirmóton

Budafoki MTE

A Merkantil bank Liga 3. fordulójában Gyirmótra látogattunk, s nagy izgalmak után sikerült kiharcolni a döntetlent.

Erős Gábor tanítványai százszázalékos mérleggel vágtak neki a találkozónak, míg a hazaiak pont nélkül várták a mérkőzést. Érdekesség, hogy a hazai csapatot irányító Csizmadia Csaba korábban játékos és vezetőedző is volt Budafokon, míg Erős Gábor játékosként erősítette a Gyirmótot, amely a nyáron a kispadjára is szerződtetni akarta.

Eseménydús volt az első félidő, mindkét csapat több helyzetet kidolgozott, de gól nem született. A mieink közül Merényi és Oláh a lécet találta el, a hazaiak közül pedig Lányi a kapu fölé lőtt, Gundel-Takácsnak egyszer kellett hárítania, egyszer pedig a kapujából kifutva a 16-oson kívül lábbal mentett.

Szünet után is kiegyenlített volt a játék, majd a hazai együttes az 51. percben megszerezte a vezetést: Soltész 18 méteres átlövése kötött ki a bal alsó sarokban. Ez volt a bajnokságban az első kapott gólunk. Nem kellett sokáig várni az egyenlítésre, az 59. percben Pintér jobb oldali szöglete után Oláh talált közelről a kapuba. (1-1)

A félidő közepe táján Pintér veszélyeztetett, de lövése után a labda elsuhant a bal kapufa mellett.

Egyre hangosabb volt a kicsiny, de rendkívül lelkes Budafok-tábor, ám ez nem zavarta a hazaikat, hogy támadjanak, Gundel-Takácsnak többször kellett játékba avatkoznia, például a volt budafoki Takács elől is sikeresen mentett. Az utolsó másodpercben is szükség volt Bence bravúrjára, Soltész lövését hárította, így maradt a döntetlen, értékes pontot szereztünk.

Erős Gábor értékelése:

„Elégedett vagyok az egy ponttal. Küzdelmes meccset játszottunk, voltak periódusok, amikor mi, s voltak, amikor ők álltak közelebb a győzelemhez. Annak különösen örülök, hogy három mérkőzésen hét pontot tudtunk szerezni.”

MERKANTIL BANK LIGA

3. forduló

Gyirmót FC Győr–Budafoki MTE 1–1 (0–0)

Gyirmót, 726 néző, vezette: Berényi Tamás

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi (Kicsun, 70), Hudák, Csörgő, Helembai – Kovács M., Szőke – Soltész, Madarász (Takács, 65.), Medgyes (Polgár, 70.) – Adamcsek (Pethő, 65.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Budafok: Gundel-Takács – Fekete, Horgosi, Fótyik, Kalmár – Németh (Csonka, 53.), Oláh – Merényi (Vasvári, 76.), Kocsis (Szerető, 53.), Pintér (Nagy, 81.) – Kovács D. (Horváth O., 76). Vezetőedző: Erős Gábor

Gól: Soltész (51.), Oláh (59.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon