Ez Budafok!

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában kétgólos hátrányból felállva, 10 emberrel győztük le az éllovas Nyíregyházát.

Eseménydús első félidőt produkáltak a csapatok, még az első percekben tizenegyeshez jutottunk, de Kovács Dávid nem tudott túljárni Dala eszén. Nem sokkal később Baki révén megszerezte a vezetést a Nyíregyháza, majd tizenegyest is rúghattak, de Nagy Dominik büntetőjét bravúrral fogta Gundel-Takács Bence. Az ezt követő szögletből újabb gólt kaptunk (Gresó volt eredményes), amelyre Kovács Dávid válaszolt szinte azonnal egy bal felső sarokba küldött labdával.

A gólnak nem örülhettünk sokáig, miután Nagy Gergő megkapta a második sárga lapját, de a félidő végére maradta csattanó: Kalmár bal oldali beadását Zsóri ollózva küldte a kapu jobb oldalába.

A fordulás után is bátran futballoztak játékosaink, kilenc mezőnyjátékossal is szép támadásokat vezettünk, míg a másik oldalon Gundel-Takács több ízben is bravúrt mutatott be. A ráadásban már sokan elkönyvelték volna az így bravúrosnak mondható döntetlent, amikor Oláh Bálint mellel levett egy röviden kivágott labdát, s ballal 20 méterről a kapu bal oldalába ágyúzott.

A vége 3–2 lett, drámai körülmények között győztük le az éllovast, s kulcsfontosságú pontokat szereztünk. Folytatás egy hét múlva a Tiszakécske otthonában.

LABDARÚGÓ NB II
24. FORDULÓ
BUDAFOKI MTE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 3–2 (2–2)
Budapest, Promontor utca, 500 néző. Vezette: Móri Tamás (Horváth Zoltán, Bertalan Dávid)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Fekete (Bíró, 60.), (Németh, 90), Lorentz, Nándori, Kalmár – Nagy G. –  Pintér (Czérna, szünetben), Csonka, Oláh, Kovács D. – Zsóri (Vasvári, 81.) Vezetőedző: Dajka László
NYÍREGYHÁZA: Dala – Baki, Alaxai, Gengeliczki, Nagy B. (Herjeczki, 77.) –  Toma (Sigér Á., 57.), Kesztyűs – Vida (Farkas B., 30.),  Nagy D., Gresó (Kovácsréti, 57.) – Novák (Beke 57.) Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Baki (18.), Gresó (27.), Kovács (28.), Zsóri (45+2.), Oláh (90+2.)
Kiállítva: Nagy G. (második sárga lap után) (30.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon