Fájó vereség, ikszes meccsen kaptunk ki a Szegedtől

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét fogadtuk. A játék képe alapján döntetlenszagú mérkőzést játszottunk, amelyet végül egy szerencsétlen öngól döntött el, sajnos a vendégek javára.

Mátyus János vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Margitics A., Fótyik D., Vaszicsku G. (C), – Kalmár O., Németh M., Adorján K., Soltész I., Biró M. – Bakti B., Beke P.

Az első percek az ismerkedés jegyében teltek, mezőnyben zajlott a játék, egyik kapu sem forgott veszélyben. A 10. percig kellett várni az első helyzetre, amely egyből ziccer volt: Bakti Balázs tartott bent egy labdát remekül, majd tekert középre nagyszerűen a bal szélről, a berobbanó Soltész István azonban az ötösről fölé fejelt… A játékrész felénél viszont sajnos első lehetőségéből megszerezte a vezetést a vendég alakulat: labdát veszítettünk a félpályánál, Géresi lecsapott rá, lefordult Vaszicskuról, majd egyedül mehetett kapura, a kifutó Gundel-Takács Bence mellett pedig a jobb alsó sarokba gurított, 0–1.

A hátrány ellenére nem törtünk meg, át is vettük a mérkőzés irányítását, a szegedi térfélen zajlott a játék. A vendégek meglehetősen agresszívan futballoztak, a játékvezető pedig sajnos partner volt ebben, a durvább belépőket is elintézte szóbeli figyelmeztetésekkel. Ennek ellenére a 33. percben megérdemelten egyenlítettünk: Vaszicsku nagy bedobására Adorján érkezett nagyszerűen és 6 méterről védhetetlenül fejelt a jobb alsó sarokba, 1–1! A szünet előtt akár meg is fordíthattuk volna az állást, Bakti ugyanis nagyszerű cselekkel indult meg a 43. percben, majd a 16-oson belül Könczey egyértelműen szabálytalankodott vele, a sporttárs sípja azonban néma maradt, így döntetlennel mentek pihenőre a csapatok.

Szünetben Kovács Dávid váltotta Baktit, majd nem sokkal később Nándori Botond és Csonka András is beállt Margitics Andor, valamint Németh Márió helyére. A második játékrész első komoly lehetősége a vendégek előtt adódott: Papp Áron iramodott meg a jobb szélen, lefutotta a védelmünket, majd 10 méterről a hosszú sarkot vette célba, Gundel azonban hatalmas bravúrral szögletre mentett. Nem sokkal később Prosser kapott jó passzt a leshatáron, a szegedi csatár azonban szerencsére a rövid felső sarok mellé/fölé bombázott 11 méterről.

A túloldalon Beke Pétert egy percen belül kétszer is buktatták a büntetőterületen belül, az egyik véleményes, a másik egyértelmű büntető volt – kivéve persze a játékvezető szerint, aki ezúttal sem fújt a sípjába… És ha mindez nem lett volna elég, a 83. percben Kundrák lapos centerezése megpattant Nándorin, így a beadásra kilépő Gundel tehetetlenül nézte, amint a labda a hálónkba gurult…

A hajrában mindent egy lapra feltéve támadtunk, nem jött össze azonban az egyenlítés, így végül egy több szempontból is érdekes és szerencsétlen találkozón maradtunk pont nélkül.

Merkantil Bank Liga
28. forduló


Budafoki MTE – Szeged-Csanád Grosics Akadémia
1–2 (1–1)

Budapest, BMTE-Stadion, 450 néző. Vezette: Molnár Attila (Mohos MIlán, Vörös Dániel)
BMTE: Gundel-Takács B. – Margitics A. (Nándori, 55.), Vaszicsku G., Fótyik D. – Biró M. (Vasvári Z., 69.), Adorján, Németh M. (Csonka A., 55.), Soltész I., Kalmár O. (Tischler, 86.) – Bakti (Kovács D., a szünetben), Beke P. Vezetőedző: Mátyus János
SZEGED: Takács J. – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B. – Papp Á., Farkas A. (Bíró B., 90+2.), Szatmári L. (Kundrák, 65.), Szakály D. (Simon Á., 88.), Kővári – Géresi K. (Haruna, 65.), Prosser D. (Gajdos, 65.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Adorján K. (33.) ill. Géresi K. (21.), Nándori B. (83. – öngól)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon