Fájó vereség Siófokon

Budafoki MTE

A szerdai kupadöntő után sem állt meg az élet csapatunknál, vasárnap ismét a bajnokságban várt ránk újabb megmérettetés, a Siófok otthonába látogattunk a Merkantil Bank Liga 36. játéknapján. Bár a helyzetek és a játék képe alapján minimum a döntetlenre rászolgáltunk volna, sajnos a hazaiak 2–1-re nyertek, így pont nélkül maradtunk a Balaton-parton.

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Fekete M., Fótyik D. (C), Nándori B. – Kalmár O., Adorján K., Soltész I., Biró M. – Sós M., Beke P., Györgyi A.

A meccs első komoly lehetősége előttünk adódott, egy szabadrúgás után Fótyik Dominik maradt elöl, aki 17-ről tüzelt, Winter nagy bravúrral tolta szögletre az életerős löketet a léc alól. A sarokrúgásra Adorján Krisztián érkezett nagyszerűen, a siófoki kapus azonban középpályásunk 8 méteres fejesénél is hatalmasat védett.

A hazaiak a 8. percben Szakály révén veszélyeztettek, aki egy 20 méteres szabadrúgást lőtt fölé. A folytatásban többet volt nálunk a labda, már a félpályán jól szűrtük meg a Balaton-partiak akcióit, akik így nem jutottak el a kapunkig. A 32. percben végül igen: egy jobbról érkező beadást Farkas fejelt kapura az ötösről, Gundel-Takács Bence azonban hatalmas vetődéssel kipiszkálta a labdát a jobb felső sarok elől. A félidő hajrájára átvette az irányítást a Siófok, amelynek a 43. minutumban sajnos meglett az eredménye: bár röviden gurítottak vissza egy bal oldali szabadrúgást a hazaiak, Szakály tovább tudta játszani, majd György Nico ívelt a hosszúra, ahol az érkező Varjas Zoltán közelről a kapunkba fejelt, 1–0. Gundel ezúttal sajnos csak hozzáérni tudott a labdához, hárítani nem, így hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

Szünetben hármat is cseréltünk, Vaszicsku Gergő, Oláh Bálint és Horváth Olivér érkezett Nándori, Györgyi és Sós helyére. Két lehetőségünk is volt a játékrész elején, előbb Horváth lövése szállt fölé, majd Vaszicsku balról érkező hatalmas beadása ment el mindenki előtt az ötösön belül. Az 51. percben óriási hazai ziccer maradt ki: Fótyik lába alatt pattant át a labda, így Dénes Csanád egyedül mehetett kapura, átemelte a kifutó Gundelt, de mellé pattogott a játékszer. Az 56. percben viszont megduplázta előnyét Dragan Vukmir együttese: Fótyik buktatta Vargát a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Szakály értékesítette, 2–0.

Mielőtt azonban elhihették volna a sárga-kékek, hogy eldőlt a meccs, az 59. minutumban azonnal válaszoltunk: Beke osztott ki egy kötényt és hagyott faképnél két embert a jobb szélen, majd Horváth Olivérhez centerezett, aki 14 méterről pontosan lőtte ki a bal alsó sarkot, 2–1!

Maradtunk támadásban, a hazaiak őrizték a vezetést, kontrákra rendezkedtek be és bár mindkét oldalon voltak lehetőségek, a hajráig nem változott az eredmény. A 90. percben pedig csak felső lécen múlt, hogy maradt a 2–1-es végeredmény: a csereként beálló Kovács Dávid jobb oldali szabadrúgását Fótyik húzta kapura ollózó mozdulattal, ám a siófoki kapufa megmentette a hazaiakat. A játék képe alapján a döntetlenre rászolgáltunk volna, így azonban pont nélkül távoztunk a Balaton-partról.

Merkantil Bank Liga
36. forduló

BFC Siófok–Budafoki MTE
2–1 (1–0)

Siófok, Városi Stadion, 200 néző. Vezette: Hanyecz B. (Mohos M., Kulman T.)
SIÓFOK: Winter – Vágó G., Horváth M., Debreceni Á. – Major G. (Polényi, a szünetben), György N. (Hegedűs M., 61.), Szakály A. (Nemes, 92.), Varjas Z., Varga B. – Dénes (Nyitrai, 61.), Farkas B. (Volter, 83.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
BUDAFOK: Gundel-Takács B. – Fekete M., Nándori B. (Horváth O., a szünetben), Fótyik D. – Bíró M., Soltész I., Adorján K. (Kovács D., 64. p.), Kalmár O. (Vasvári Z., 75. p.) – Györgyi A. (Vaszicsku, a szünetben), Beke P., Sós M. (Oláh B., a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Varjas Z. (43.), Szakály A. (56. – 11-esből), ill. Horváth O. (59.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon