Filkor Attila: Tavasszal is a maximumra törekszünk majd!

Budafoki MTE

Sportigazgatónkat arra kértük, értékelje az ősszel látottakat és meséljen az új szerepkörében szerzett tapasztalatairól is.

Október végén lettél a csapat sportigazgatója. Két hónap távlatából milyen tapasztalatokat szereztél az új területen?
Rengeteg volt az újdonság, amibe bele kellett tanulnom és amibe még a jövőben is folyamatosan bele kell majd. Szerencsére a stábból mindenki nagyon segítőkész volt, a legelejétől gördülékeny az együttműködés és a munka közöttünk, és nyilván az is könnyített a helyzetemen, hogy mindenkit ismertem a klubnál, hiszen játékosként kért fel a vezetőség erre a megtisztelő feladatra.

Összességében hogyan értékeled az első félévünket?
Inkább azt az időszakot értékelném, amelyet már sportigazgatóként figyeltem. Úgy érzem, mindenki 100 százalékosan beleállt a feladatokba, a srácok maximálisan átérezték a helyzetünk nehézségének súlyát és összességében jól játszott a csapat. Sajnos azt el kell ismerni, hogy az utolsó fordulóban az Ajka jobb volt nálunk, azt a találkozót leszámítva azonban szép eredményeket értünk el, voltak bravúros eredmények is, ezek közül a legszebb talán a Soroksáron aratott győzelem. Természetesen bőven van még hová fejlődnünk, ráadásul az első négy tavaszi forduló kőkemény lesz, hiszen a Pécs, a Kazincbarcika, a Gyirmót, valamint az MTK lesz az ellenfelünk, de egy jó rajttal megalapozhatnánk a második félévet, erre is törekszünk majd.

Egy sportigazgatónak aligha a pihenésről szól a téli szünet, hiszen hamarosan nyílik az átigazolási piac. Mekkora változások várhatóak a keretben?
Minimális, mind a távozók, mind az érkezők terén. Természetesen folyamatosan figyeljük a játékosokat, nem is csak tavaszra, hanem már a nyárra is gondolva. A következő félév egyik legfontosabb feladata viszont az lesz majd, hogy megtartsuk azokat a kulcsembereket, akiknek a közeljövőben lejár a szerződése.

Gyakorlatilag egyik napról a másikra kellett az új szerepben helytállnod – nem hiányzik az aktív játék?
De igen, nagyon is, viszont ahogyan mondtam, rengeteg a tennivaló és sajnos az időmbe aligha férne bele még a foci is. Futni azért szoktam és az is feltölt, hogy minden edzésen ott vagyok a csapattal – a pályán és az öltözőben is.

Mit vársz a tavaszi idénytől és mikor lennél maradéktalanul elégedett?
Nem helyezésben, hanem teljesítményben gondolkozom. Meccsről meccsre szeretném látni azokat a fejlődéseket és változásokat, amelyeket előzetesen kérünk a játékosoktól. Ősszel többször bebizonyítottuk, hogy sokkal több van bennünk, mint amit esetlegesen a tabellán elfoglalt pozíciónk mutat, remélem, hogy ezt a második félévben még inkább alátámasztjuk majd. Szerencsére jó szemléletű emberek dolgoznak Budafokon, így egyértelmű, hogy tavasszal is a maximumra törekszünk majd!

Filkor Attila

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon