Gólgazdag döntetlen a Pécs elleni hazai nyitányon

Budafoki MTE
Csapatunk a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában a Pécsi MFC együttesét fogadta a BMTE Stadionban. Az izgalmas találkozón négy gól született, igazságos eloszlásban, így 2-2-es döntetlent játszottunk a szezon első hazai bajnokiján.

Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba ezúttal az alábbi kezdőtizenegynek szavazott bizalmat:  Gundel-Takács B. – Horváth O., Fótyik D., Vaszicsku G., Horgosi – Csonka A., Adorján K., Kovács D. (C) – Sós M., Tischler P. 

Az első tíz percben nem forogtak veszélyben a kapuk, mezőnyben folyt a játék, a 12. minutumban viszont első lehetőségüket gólra váltották a vendégek: egy kis szögletet és egy hatalmas kapu előtti kavarodást követően végül a menteni igyekvő Vaszicsku Gergőről pattant a kapunkba a labda, 0–1.

Szerencsére szinte azonnal jött a válasz: Sós Máté bal oldali szabadrúgására Fótyik Dominik érkezett nagyszerűen és nyolc méterről a hosszú sarokba csúsztatott – középhátvédünk szerezte tehát első gólunkat a szezonban, 1–1.

Nem sokkal később Harsányi centerezését kellett vetődve hárítania Gundel-Takácsnak, a túloldalon viszont kis híján lemásoltuk első találatunkat: ezúttal Horgosi Donát érkezett remekül Sós Máté beadására, ám 10-ről az oldalhálóba pörgetett.

A folytatásban is egyértelműen a mi akaratunk érvényesült a pályán, Horváth Olivér 16 méterről leadott lövése ment nem sokkal mellé, majd a 33. percben Tiscler belsőzött mellé nagy helyzetben. Nem sokkal később ismét Horváth került ziccerbe, ám nem talált kaput az ötös bal sarkáról… Fölényünk aztán a félidő hajrájában újabb góllá érett: Vaszkicsku nagy bedobása lepattant a védőkről, éppen Horgosi elé, aki 3 méterről a pécsi kapuba kotorta a labdát, így a szünetben 2–1-re vezettünk.

Fordulás után helyzet és komolyabb lehetőség nélkül csorgott le az első negyedóra, amelynek végén viszont szinte a semmiből egyenlítettek a vendégek: Harsányi Istvánnak emelték be a labdát a 16-oson belülre, aki egy szép csellel átjátszotta magát Fótyikon, majd estében, akrobatikus mozdulattal 6 méterről a kapunkba lőtt, 2–2.

A vendégek ezután a vezetést is megszerezhették volna, ám Tóth-Gábor Kristóf 15 méterről leadott lapos lövése szerencsére a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A meccs hajrájában aztán mi is veszélyeztettünk, előbb Adorján Krisztián ígéretes távoli lökete vágodótt a blokkról szögletre, majd Vaszicsku nagy bedobásai okoztak zavart a hosszabbítás perceiben, újabb gólt azonban nem sikerült szereznünk, így 2–2-es döntetlennel zárult az összecsapás. 

MERKANTIL BANK LIGA
2. fordulóba

Budafoki MTE-Pécsi MFC
2–2 (2–1)

Promontor utca, 500 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Rózsa Dávid)
BMTE: Gundel-Takács B. – Margitics A. (Takács R., 72.), Horgosi D., Vaszicsku G., Fótyik D., Horváth O. (Kalmár O., 64.) – Csonka A., Adorján K., Kovács D. (Németh M., 72.) – Sós M. (Varga D., 64.), Tischler P. (Beke P., 64.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
PMFC: Helesfay – Mayer, Rácz L., Katona L., Hadaró – Terbe, Kesztyűs – Makrai (Kónya, 74.), Nikitscher (Futó, 84.), Harsányi – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám
Gólszerző: Fótyik D. (15.), Horgosi (41.) ill. Vaszicsku (12. – öngól), Harsányi (59.)

Gólgazdag döntetlen a Pécs elleni hazai nyitányon

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon