Gólgazdag felkészülési meccsen nyertünk az Újpest II. vendégeként

Budafoki MTE

Pénteken délelőtt a válogatott szünetet kihasználva együttesünk az NB III Keleti csoportjában szereplő Újpest II. otthonában játszott felkészülési mérkőzést. Bár az első félidőben kétgólos hátrányba kerültünk, a második játékrészben néggyel válaszoltunk a lila-fehér gólokra, így 4–2-es győzelmet arattunk.

Az alábbi kezdőcsapattal vágtunk neki a mérkőzésnek: Horváth A. – Nándori B., Vaszicsku G., Kalmár O. – Csonka A., Németh M., Kovács D., Horváth O. – Györgyi A., Tischler P., Sós M.

Némi meglepetésre már az első percben ziccerbe kerültek a hazaiak, a hosszú oldalon maradt üresen egy újpesti támadó, akinek lövését azonban a szöget jól záró Horváth András bravúrral hárította. Nem kellett sokat várni a válaszra sem: Horváth Olivér külsővel ugratta ki a bal szélen Györgyi Arthurt, aki lefutotta védőjét, majd a 16-os bal oldaláról centikkel a jobb oldali kapufa mellé lőtt.

A 8. minutumban Vaszicsku Gergő indította Horváthot, aki egy az egyben megverte védőjét, majd az alapvonalról a középen érkező Tischler Patrikhoz centerezett, ám a védők megelőzték csatárunkat és szögletre tisztáztak. Az első félidő felénél Horváth maga próbált befejezni egy akciót, nyolc méterről Filip Pajovic mellett már eltekerte a labdát, ám egy visszaérő hátvéd a gólvonalról tisztázott. A 23. percben aztán szinte a semmiből a hazaiak megszerezték a vezetést: Burzi Alex vezethette zavartalanul a labdát középen, majd 18-ról laposan kilőtte a rövid alsó sarkot, 1–0. Aki sajnos szinte azonnal megszerezte második találatát is, ezúttal még távolabbról vállalkozott lövésre, a Horváth András sérülése miatt becserélt Orosz István pedig sajnos nem tudott hárítani.

Tíz perccel a szünet előtt Sós Máté kapott jó labdát Kovács Dávidtól, támadónk azonban sokat várt, így végül blokkolták a közeli lövését. Nem sokkal később Németh nagyszerű keresztlabdájával indult meg Horváth, két védőt is kicselezett, majd ezúttal is külsővel lőtt 14 méterről, egy védő azonban ezt is kivágta a gólvonalról – nem volt szerencséje játékosunknak, így a félidőben két góllal vezetett az Újpest.

A második játékrésztre Jagodics Márk és Adorján Krisztián váltotta Némethet és Nándorit, az első helyzet pedig előttünk adódott: Csonka ment el szépen a jobb oldalon két védő mellett is, majd az alapvonalról az érkező Sóshoz centerezett, akinek közeli lövését bravúrral védte Pajovic.

Egyértelműen átvettük a mérkőzés irányítását, amelynek a 60. percben lett meg az eredménye: megint Csonka tekert középre nagyszerűen jobbról, Györgyi pedig hat méterről a kapu jobb oldalába csúsztatott. És ahogyan a hazaiak, úgy mi is azonnal megszereztük a második gólt is: Györgyi kapott jó labdát, akit ziccerben csak szabálytalanul tudtak megállítani, a jogos büntetőt pedig Adorján váltotta gólra, így a 61. percben egyenlítettünk, 2–2!

Tíz perccel később aztán meg is fordítottuk az meccset: Jagodics ugratta ki remekül Györgyit a leshatáron, aki betört a 16-oson belülre, majd a kapu bal oldalába lőtte a ziccert, 23! Ekkor már Bíró Márk és Vasvári Zoltán is pályára lépett, kis híján mindketten gólt is szereztek: előbbi próbálkozását a kapus védte, utóbbi kísérlete pedig centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 80. percben aztán lezártuk a meccset, Horváth Olivér vette észre remekül a második hullámban érkező Kovács Dávidot, aki egy átvétel után bombagólt ragasztott az újpesti kapu bal felső sarkába, beállítva ezzel a végeredményt, 2–4!

Felkészülési mérkőzés

Újpest II. – Budafoki MTE 23 (20)
Gólszerző:
Burzi A. (23., 25), ill. Györgyi A. (60., 71.), Adorján K. (61., 11-esből), Kovács D. (80.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon