Győzni kell!

Budafoki MTE

Nem lesz könnyű mérkőzés a putnoki, de a cél természetesen a 32 közé kerülés a Mol Magyar Kupában. Erős Gábor vezetőedzővel beszélgettünk.

Kedd óta Mezőkövesden készül a szombati meccsre a csapat.

Nagyon köszönjük a lehetőséget a vezetőségnek, remek körülmények között gyakorolhatunk. Ez természetesen nem olyan edzőtábor, mint például a nyári szlovéniai volt, felfoghatjuk csapatépítő-tréningnek is. Sokat beszélgettem külön-külön a játékosokkal, ez teljesen más, mint amikor otthon, az öltözőben teszem mindezt. Volt egyéni videózás is, és sok közös program a focin kívül, lábtengóztak, pingpongoztak a srácok, úsztak, szaunáztak a fürdőben. Egyik kapusunkat, Oroszi Istvánt felköszöntöttük a születésnapján.

Jó a hangulat, jól tudtunk felkészülni a fontos MK-meccsre, és ne felejtsük el, utána sűrű programunk lesz, vasárnap, csütörtökön és megint vasárnap játszunk bajnoki mérkőzést.

Érdekesség, hogy az előző sorozat két döntőse, tehát a mi csapatunk mellett a Zalaegerszeg is Mezőköveseden készült.

Így van, ők másik szállodában laknak, de szintén itt edzettek, a ZTE az ugyancsak NB III-as Cigánd ellen lép pályára szombaton.

A putnoki vezetőedző, Szala Ákos többek között ezt mondta klubja honlapjának: „Természetesen nem mi vagyunk papíron az esélyesek és tiszteljük is a Budafok csapatát. Ugyanakkor amellett sem mennék el, hogy legutóbbi tizenöt tétmérkőzésünkön a megszerezhető negyvenöt pontból negyvenhármat megszereztünk, és 2023-ban veretlenek vagyunk hazai pályán. Ebből adódóan megvan a kellő önbizalmunk, de nem altat el ez minket. Az osztálykülönbség miatt nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de küzdeni fogunk, mert borítani szeretnénk a papírformát.”

Teljesen korrekt nyilatkozat. Tisztában vagyunk a teljesítményükkel, azzal, hogy az NB III-ban veretlenül vezetik az Északkeleti csoportot, a hét meccsből hatszor győztek, huszonkét gólt szereztek, és a kupa eddigi két fordulójában is sokszor találtak a hálóba. Személy szerint a Putnokot sokkal inkább közelebb tartom a másod-, mint a harmadosztályhoz. Nehéz mérkőzés lesz, de csapatunk rendre jól szerepel a Magyar Kupában, ezúttal is minél tovább szeretnénk eljutni, ehhez pedig győzni kell Putnokon.

Szurkolóink figyelmébe!

Putnokon, a Várady Béla Sportközpontban a kapu- és pénztárnyitás szombaton, az MK-találkozó kezdete előtt egy órával, 14 órakor lesz. A felnőttjegy ára 600 forint, a diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 500 forintot kell fizetni. A 14 éven aluliak ingyen nézhetik meg mérkőzést. A vendégszurkolók a Thomori út felőli bejáraton mehetnek be, ott az autóval érkezők parkolhatnak is. A belépés után balra található a Budafok-drukkerek számára fenntartott hely.

Vezetőfotó: Mezőkövesd Zsóry SE Facebook oldala

 

 

 

 

 

Teljesen korrekt nyilatkozat. Tisztában vagyunk a teljesítményükkel,
azzal, hogy az NB III-ban veretlenül vezetik az Északkeleti csoportot, a hét
meccsből hatszor győztek, huszonkét gólt szereztek, és a kupa eddigi két
fordulójában is sokszor találtak a hálóba. Személy szerint a Putnokot sokkal
inkább közelebb tartom a másod-, mint a harmadosztályhoz. Nehéz mérkőzés lesz,
de csapatunk rendre jól szerepel a Magyar Kupában, ezúttal is minél tovább
szeretnénk eljutni, ehhez pedig győzni kell Putnokon.

Fotó: a Mezőkövesd Zsóry SE Facebook oldala

Edzés Mezőkövesden a putnoki kupameccs előtt

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon