Harcias meccsen újabb fontos három ponttal gazdagodtunk!

Budafoki MTE

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap délután a Mosonmagyaróvár együttesét fogadta a BMTE Stadionban. A találkozót az őszi egymás elleni összecsapáshoz hasonlóan egyetlen találat döntötte el, amelyet ezúttal is mi szereztünk, Beke Péter révén, így 1–0-ra nyertünk!

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Fótyik D., Vaszicsku G. (C), Nándori B. – Kalmár O., Soltész I., Adorján K., Biró M. – Horváth O., Németh M., Beke P.

A Békéscsaba ellen kiállított Jagodics Márkra ezúttal sem számíthattunk, jó hír volt viszont, hogy két sérülésből felépülő játékosunk, Takács Ronald és Oláh Bálint is ott volt a kispadon. Remek idő és nagyszerűen előkészített pálya fogadta a csapatokat, az első helyzet pedig előttünk adódott: Soltész István szerzett labdát a félpályánál, majd Németh Márió indította nagyszerűen a bal szélen Horváth Olivért, aki betört a 16-oson belülre, lövését azonban Heinrich bravúrral szögletre tolta.

A 14. percben viszont már ő sem tudott hárítani: Kalmár Olivér ugratta ki remekül Beke Pétert, aki egy szép csellel becsapta védőjét a 16-oson belül, majd nyolc méterről higgadtan a kapu jobb alsó sarkába gurított, 1–0! A folytatásban mezőnyben folyt a játék, nem forogtak veszélyben a kapuk, mígnem a 34. minutumban szinte a semmiből óriási egyenlítési lehetőség adódott a vendégek előtt: Adorján Krisztián buktatta Mayer Ádámot a 16-oson belül, amiért büntetőt kapott az MTE. Gundel-Takács Bence azonban nagyszerűen érezte az irányt Végh Bence lövésénél és bravúrral hárította a kapu jobb oldalába tartó próbálkozást!

Előnnyel vonulhattunk tehát a szünetre, ahol mindkét szakvezető kettőt cserélt, nálunk Csonka András és Bakti Balázs érkezett Beke és Biró Márk helyett. Gyakorlatilag lemásoltuk az első félidő eseményeit, az első nagy helyzet ezúttal is a miénk volt, ráadásul a szereposztás sem változott: Németh indította nagyszerűen Horváthot a bal oldalon, akinek 14 méteres lövése centikkel ment el a bal alsó sarok mellett…

A folytatásban próbálta átvenni a meccs irányítását a Mosonmagyaróvár, de szerencsére álltuk a rohamokat, amelyek leginkább az oldalról érkező beívelések hatástalanításában merültek ki. A 72. percben lezárhattuk volna a lényegi kérdéseket: Bakti három embert csapott be a 16-os jobb sarkánál, majd finoman tálalt az érkező Soltész elé, aki viszont sajnos 10 méterről fölé lőtte a hatalmas lehetőséget.

Az utolsó negyedórára leszakadt az ég, a csúszós talaj pedig alaposan megnehezítette a játékosok dolgát, kis túlzással alkalmatlanná váltak a körülmények a futballra. Szerencsére az eredmény már nem változott, így ismét fontos három pontot szereztünk, amelynek köszönhetően felléptünk a tabella kilencedik helyére.

Merkantil Bank Liga
29. forduló

Budafoki MTE – Credobus Mosonmagyaróvár
1–0 (1–0)

Budapest, BMTE-Stadion, 400 néző. Vezette: Horváth Tibor (Kovács Gábor, Nagy Viktor)
BMTE: Gundel-Takács B. – Fótyik D., Vaszicsku G., Nándori B. (Fekete,66.) – Biró M. (Bakti, szünetben), Soltész I., Adorján K., Kalmár O. (Györgyi, 75.) – Horváth O., Németh M. (Kovács, 70.), Beke P. (Csonka, szünetben) Vezetőedző: Mátyus János.
MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich M. – Simita G. , Debreceni A., Papp Sz., Horváth K. – Vuszakovics M. (Korbély, 61.), Végh B., Jasarevic M. (Sajbán, 61.) – Puhtjejev M., Illés D. – Mayer Á. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Beke P. (14.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon