Hiába vezettünk, nem bírtuk el az emberhátrányt Szegeden

Budafoki MTE
A válogatott szünetet követően folytatódtak a Merkantil Bank Liga küzdelmei, a 9. fordulóban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonába látogattunk. Bár Kovács Dávid góljával vezetést szereztünk, a szünet előtt egyenlítettek a hazaiak, akik Csonka András kiállítása miatt szinte a teljes második félidőt emberelőnyben játszhatták le, a hajrában pedig sajnos a győztes találatot is megszerezték.

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőnek szavazott bizalmat a Szent Gellért Fórumban: Gundel-Takács B. – Kalmár O., Romic D., Jagodics M., Horváth O. – Csonka A. Oláh B. – Varga D., Adorján K., Kovács D. (C) – Tischler P.

Nem lehetett azzal vádolni a csapatokat, hogy a kezdősípszót követően egymásnak estek volna, az első negyedórában ismerkedtek egymással a felek, kiegyenlített játék folyt a mezőnyben, egyik kapu sem forgott veszélyben. Leginkább oldalról érkező beadásokkal próbáltak operálni az együttesek, a védők azonban uralták a légteret.

A 24. percben aztán egy szabadrúgást követően Szatmári szabálytalankodott Varga Donáttal szemben a 16-oson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Kovács Dávid állt, csapatkapitnyunk pedig magabiztosan gurított a jobb alsó sarokba, a balra vetődő Molnárnak nem volt esélye a hárításra, 0–1!

A gól után egyértelműen átvettük az irányítást, Varga Donátnak és Tischler Patriknak is volt egy-egy ígéretes lövése, ám sajnos ha nem is sokkal, de mindkettő fölé szállt. A hazaiak a 37. percben veszélyeztettek először, ekkor Gajdos 19 méteres szabadrúgása kerülte el nem sokkal a jobb felső sarkot. A 42. percben viszont egyenlített a Szeged: Gundel ütötte el Szilágyit egy beívelést követően, Bíró Bence pedig értékesítette a megítélt büntetőt, 1–1.

Sajnos a második félidő nem indult jól a szempontunkból: az 53. percben Csonka András csúszott oda Simonnak szabálytalanul, amiért megkapta második sárga lapját, így a hátralévő szűk 40 percet emberhátrányban játszottuk le. A szegediek próbáltak magasabb fokozatba kapcsolni, ám ez helyzetekben szerencsére nem, csak mezőnyfölényben mutatkozott meg.

A 70. percben egy szöglet után Gajdos lőtt fölé közelről, nem sokkal később pedig Gundel védte magabiztosan Szakály távoli löketét. Ekkor már Fótyik Dominik, Soltész István és Margitics Andor is a pályán volt, a védekezés pedig 10 emberrel felemésztette az erőnket. A hajrában nagyon ránk jött a Szeged, amely több távoli lövéssel próbálkozott, ezek közül pedig Könczeyé sajnos 24 méterről utat talált a bal alsó sarokba, 2–1.

A hátralévő perceket már kihúzta a rivális, amely végül otthon tartotta a pontokat.

Mátyus János így értékelte a látottakat a lefújást követően: „Mozgalmas mérkőzésen vagyunk túl, az első félidőben megszereztük a vezetést, ám mégsem tudtunk előnnyel menni a szünetre. Sajnos a második játékrész eleji kiállítás döntően befolyásolta a találkozót, mert bár minden tőlünk telhetőt megtettünk, a hajrában egy jól eltalált lövésnek köszönhetően a hazaiak megnyerték a meccsét. Nem tudom elmarasztalni a játékosaimat, óriásit küzdöttek és 10 emberrel is közel álltunk a bravúrhoz. Természetesen rendkívül csalódott vagyok, de gratulálok a Szegednek!”

Merkantil Bank Liga
9. forduló

SZEGED-CSANÁD GA – BUDAFOKI MTE
2–1 (1–1)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 600 néző. Vezette: Takács Tamás (Garai Péter, Sinkovics Dániel)
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár F. – Könczey, Vári, Szilágyi Z., Tóth B. – Sipos Sz., Simon Á. (Farkas, 64.) – Kundrák (Rédling, 92.), Szatmári (Szakály, 64.), Gajdos (Pintér, 81.) – Bíró B. (Haruna, 92.) Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
BUDAFOK: Gundel-Takács B. – Csonka A., Jagodics M., Romics D., Horváth O. (Györgyi A., a szünetben) – Kovács D., Adorján K. (Soltész I., 56.), Oláh B. (Margitics A., 66.p.) – Varga D. (Szűcs Zs., a szünetben), Tischler P. (Fótyik D., 56.), Kalmár O. Vezetőedző: Mátyus János.
Gólszerző: Bíró B. 43. (11-esből), Könczey (86.) ill. Kovács D. 26. (11-esből)
Kiállítva: Csonka A. 53. (a második sárga lap után)

Hiába vezettünk, nem bírtuk el az emberhátrányt Szegeden

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon