Hőségben sem maradhat el edzés

Budafoki MTE

Tombol a kánikula, az illetékesek hőségriadót rendeltek el. Ám az élet nem állhat meg, a labdarúgóknak is meccset kell játszaniuk, amelyre ebben a rettenetesen meleg időben is fel kell készülniük.

Vajon a kánikula miatt másképpen kell edzeni? – kérdeztük Erős Gábort. Vezetőedzőnk elmondta, hogy természetesen mindig figyelembe kell venni, hogy éppen milyen az időjárás.

„A gyakorlások értelemszerűen nem maradhatnak el a több mint harminc fokban sem. Az edzések időtartamát csökkentettük, de én különben sem vagyok híve a hosszú tréningeknek. A magas fokú intenzitáson van a hangsúly. Felhívjuk a játékosok figyelmét a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére, az edzéseket éppen ezért többször megszakítjuk, hogy ihassanak a futballisták, ne legyenek dehidratáltak. Ügyelünk a legapróbb dolgokra, hiszen ebben a melegben, nagyon kell vigyázni, hogy minden rendben menjen. Vödrökben hideg vizet is viszünk, hogy amikor kell, kellőképpen hűthessék magukat a labdarúgók.”

Az előrejelzések szerint vasárnap Budafokon 35-36 fok várható, kívánjuk, hogy ebben a hőségben a meccs miatt csak a kozármislenyi játékosoknak kelljen izzadniuk.

Hajrá, Budafok!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon