Így látják a főszereplők

Budafoki MTE

Vasárnap véget ér az erőltetett menet. A csütörtöki bravúros pontszerzés után holnap 15 órától a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában a Szombathelyi Haladás ellen lépünk pályára a Promontor utcában.

Múlt vasárnap otthon a Tiszakécskét győztük le 2–1-re, a hétközi, villanyfényes. az M4 Sport által közvetített meccsen nagyon jó színvonalú találkozón az utolsó pillanatban egyenlítettünk (2–2) a Honvéd stadionjában, vasárnap pedig az utóbbi időben egyre jobb formában lévő Vas vármegyei csapatot fogadjuk. A cél természetesen ezúttal sem lehet más, mint a három pont megszerzése.

A Haladás nem kezdte túl jól a bajnokságot, ehhez az is hozzájárulhatott, hogy első nyolc meccsét saját pályájának gyepcseréje miatt hazaiként is idegenben játszotta. A hatodik fordulóban a Bozsik stadionban győzte le a Honvédot (2–1), a nyolcadikon pedig az idén nagyon erős Győr otthonában ért el értékes döntetlent (11). Szerdán szerepelhetett végre ismét a megszokott környezetében, a Soroksár ellen 2–1-re nyert. Keretében található a még csak 17 éves Pintér Filip (az ő bombagóljával sikerült egyenlítenie az ETO ellen, s gólt rúgott a Soroksárnak is), Pintér Attila, korábbi szövetségi kapitány fia és Jagodics Márk, aki a legutóbbi bajnokságban még a Budafok játékosa volt. A csapat vezetőedzője a nyártól a szerb Alekszandar Jovics, aki 2001-től három évig az FTC futballistája volt. A szombathelyiek 12 ponttal a 10. helyet foglalják el a táblázaton, mi 17-tel az ötödikek vagyunk.

A Bozsik Arénában hátvédünk, Fótyik Dominik a bemelegítés közbe a combjához kapott, lejött a pályáról, nem is tudott játszani. Az egészen pontos diagnózisra még várni kell, de valószínűleg szeméremcsont-gyulladása van. Amikor Lipcsébe került, Szoboszlai Dominiknak volt hasonló problémája. Az első félidő vége előtt néhány perccel a középkörben egy rossz mozdulat következtében Kovács Dávidnak aláfordult a bal bokája.

Sajnos csapatkapitányunknak elszakadt a szalagja, a hét elején dől el, hogy kap-e gipszet. Mindkettőjüknek jobbulást kívánunk!

A Honvéd elleni meccsünk eleje rendkívül izgalmasra sikeredett; a hazai csapat a 6. percben megszerezte a vezetést, mi a középkezdés után a gyönyörű góllal azonnal egyenlítettünk!

„Báló (Oláh Bálint – a szerk.) indított, le tudtam rázni a védőt, majd oldalról befelé cseleztem. Láttam, mekkora üres terület van előttem, vezettem a labdát, majd sikerült kilőnöm a bal alsó sarkot. Nagyon örültem, hogy gólt szereztem, hiszen elsősorban nem a támadás a feladatom – mondta Horváth Olivér.  – Jó lenne vasárnap is a kapuba találnom, nem kérdés, győznünk kell, hogy szépen zárhassuk a hetet.”

A kispestiek a 9. percben tizenegyeshez jutottak, Holman lövését azonban Gundel-Takács Bence bravúrosan kivédte.

„Boldog vagyok, hogy sikerült hárítanom, mint ahogy annak is, hogy a végén pontot szereztünk a Honvéd ellen, ami persze, akkor lesz még értékesebb, ha vasárnap legyőzzük a Haladást. Nem lesz könnyű találkozó, mert a vendégek az utóbbi időben egyre jobban futballoznak, de mi sem panaszkodhatunk, bízom magunkban.”

S a végére a sluszspoén, amikor a nézőtéren már szinte mindenki elkönyvelte, hogy a Honvéd megnyeri a mérkőzést, a 94. percben Oláh Bálint Csonka András szöglete után fejes góllal egyenlített, majd fogadhatta társai gratulációját,

halhatta szurkolóink örömkiáltásait.

„Az első félidőben kihagytam egy nagy helyzetet, de nem adtam fel egy pillanatra sem, mindenki hihetetlenül küzdött, hogy ne kapjunk ki. A szögletnél jó magasra ugrottam fel, sikerült megelőznöm a védőt, s befejelnem a kapuba a labdát. Eufórikus öröm töltött el, mintha győztünk volna, de az utolsó pillanatban egyenlíteni, hasonló boldogság. Nincs könnyű dolgunk, sűrű a program, vasárnap is nehéz meccs lesz, de remélem, hogy hazai pályán, akárcsak a Tiszakécske ellen, nyerünk majd.”

Így legyen!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon