Jakab János: Szükségünk volt új impulzusokra

Tiszteletbeli elnökünkkel beszélgettünk.

Hogyan értékeli a BMTE eddigi szezonját?

Egyelőre eléggé felemásnak mondanám. Sajnos rosszul kezdtük a bajnokságot, nem akartak jönni a győzelmek, csalódáskeltő volt a rajt. Az utóbbi hetekben már elfogadhatóak az eredmények és a teljesítményünkön is látok javulást, de a szakmai részből már teljesen kiszálltam, az nem rám tartozik – igaz most újabb problémák merültek fel, amelyeket meg kell oldanunk.


A nyári felkészülést követően bizakodva vágtunk neki a szezonnak, ám az eredmények nem úgy alakultak, ahogyan azt előzetesen elterveztük, így Csizmadia Csabát Mátyus János váltotta a kispadon. Elkerülhetetlen volt az edzőváltás?

Nagyon hosszú volt az eredménytelenségünk, a tulajdonos, Bélteky Róbert pedig egyre türelmetlenebbé vált. Majdnem minden nap egyeztettem vele, hiszen én afféle kapocs vagyok közte és a stáb, valamint a csapat között. Ráadásul bár Csizit és Oláh Lóránt korábbi sportigazgatónkat is tehetséges, felkészült szakembernek tartom, eléggé eltérőek voltak az elképzeléseik, így az volt az egyöntetű vélemény, hogy új impulzusokra van szüksége a klubnak.

Az új szakmai stáb eddigi munkája bizakodásra adhat okot?

Nyolc mérkőzésen vagyunk túl, ezeken a pályán 4 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség a mérleg, ami véleményem szerint elfogadható teljesítmény. Mátyus János azt a határozott, kőkemény karaktert hozza edzőként is, amit játékoskorában is megtapasztaltunk tőle. Bizakodó voltam és vagyok még most is, de ahogy korábban is említettem, 73 évesen már nem akarok a csapat szakmai dolgaival foglalkozni.

Jakab János szerint mindent egybevetve hol van a BMTE reális helye az NB II-ben?

Ha a hátterünket és a játékosanyagunkat veszem figyelembe, akkor mindenképpen az első 8-10 csapat között. A tulajdonos és az MLSZ által biztosított körülményeket, valamint a keretünket látva egyértelműen nem arra vagyunk predesztinálva, hogy a kiesés ellen harcoljunk.

Jakab János

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon