Jó játékkal győzelem Pakson

Budafoki MTE

Az NB I-es csapat elleni felkészülési mérkőzésen csapatunk 3-1-re nyert.

Negyedik nyári elkészülési mérkőzésünket Pakson játszottuk. Néhány lelkes szurkolónk is elkísérte a csapatot. Új igazolásaink közül Lorentz és Merényi kapott bizalmat Erős Gábor vezetőedzőtől. A hazaiak igencsak foghíjasak volt, hiszen többek között hiányzott Szélpál, Lenzsér, Szabó János, Windecker. Pályára lépett viszont az örökifjú Böde, a legutóbbi idényben Budafokon remeklő Beke viszont nem kapott helyet a kezdőben.

Paks: Simon – Vas, Temesvári, Kinyik – Hegedűs – Mezei, Szabó, Debreceni, Kovács Krisztián – Böde, Hahn.

Budafok: Gundel-Takács – Bíró, Horgosi, Lorentz, Kalmár – Csonka, Németh, Oláh – Horváth, Kovács Dávid, Merényi. 

Csapatunk kezdte lendületesebben a találkozót, igaz az első nagy lehetőség Hahn nevéhez fűződik, aki ollózva lőtt a jobb kapufa mellé.  Ezután Horváth Olivér nagy helyzetben nem találta el a labdát, a 7. percben azonban megszereztük a vezetést: egy előre ívelés után Kovács Dávid iramodott meg, s a kapust is kicselezve gurítottt a hálóba (0–1).

Horváth bosszankodott ismét, miután egy kiugratást követően durrantott mellé. A 11. percben Böde indította Kovács Krisztiánt, aki kilőtte a jobb hosszú sarkot (1–1).

Kiegyenlített mezőnyjátékkal folytatódott a mérkőzés, a nagy melegben az iram is valamelyest kisebb lett, s a kapuk sem forogtak veszélyben.

Szünet után Bognár György vezetőedző Böde helyére becserélte Bekét. Az első lehetőség Merényi előtt adódott, de Simon kapujából kifutva menteni tudott. Nálunk bejött az új szerzemények közül Szerető, Pintér, Orosz és Elek is, valamint Erős Gábor becserélte Horváth András kapust, Nándorit, Vasvárit, Sóst, Feketét, valamint Fiathot, s a Paks is többet változtatott. A mérkőzés küzdelmes volt, Kovács elől mentettek a paksiak, majd Skribek lőtt mellé. A 78.percben nagyon szép támadást vezettünk, Szerető beadásából Vasvári gurított közelről a kapuba, majd nem sokkal később Pintér emelt látványosan a hálóba (1–3).

A jobban futballozó és többet akaró együttesünk megérdemelten nyert.

Erős Gábor: Örülök a győzelemnek, természetesen nem értékeljük túl az eredményt, hiszen csak edzőmeccset játszottunk, s a Paks eléggé tartalékosan állt fel, a játék mindenképpen biztató volt.

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon