Kalmár Olivér: A budafoki debütálásomra mindig örömmel gondolok vissza

21 éves hátvédünkkel beszélgettünk.

Másfél éve erősíted a csapatunkat, hogyan értékeled az itt eltöltött eddigi időszakot?
Sokat tanultam, nagyon jól érzem magam Budafokon. Jó csapatunk van, szerencsére nekem is könnyen ment a beilleszkedés, de szerintem ezzel itt soha senkinek nincs problémája. Bízom benne, hogy megmarad ez a folyamatos fejlődés, mind az én, mind a csapat szempontjából.

Telített a bal oldali szárnyvédő pozíció, mindenkinek küzdenie kell a csapatba kerülésért. Szereted az efféle versenyhelyzeteket?
Erről szól a futball, sőt gyakorlatilag az egész sport is. Aki nem szereti az ilyen helyzeteket, vagy nem tudja kezelni, biztosan nem lesz sikeres. Minden edzésen és mérkőzésen próbálom a tudásom legjavával segíteni a csapatot, akár kezdőként, akár csereként számít rám a szakmai stáb.

A Magyar Kupában mindhárom meccsen kezdőként jutottál szóhoz, mit szóltál a sorsoláshoz és mit vársz a jövő heti, Kisvárda elleni összecsapástól?
A bajnokságban voltak hullámvölgyeink, a kupában viszont nem lehet panasz a szereplésünkre. Volt némi szerencsénk persze a sorsolással is, de éltünk a kínálkozó lehetőséggel és egyedüli másodosztályú csapatként jutottunk a legjobb nyolc közé. Itt most már igazából mindegy volt, hogy kit kapunk, hiszen csak élvonalbeli ellenfél jöhetett, viszont az NB III-as ESMTK is nagyon közel volt a bravúrhoz a Kisvárda ellen, csak egy 123. percben kapott góllal kapott ki, így van okunk a bizakodásra. Nincs veszítenivalónk, azon a meccsen tényleg csak nyerhetünk.

Egy hátvéd dolga nyilván nem a gólszerzés, de egyet már szereztél, tavaly a Tiszakécske elleni 4-2-es győzelem alkalmával. Különösen emlékezetes az a meccs a számodra?
Abszolút, ráadásul azon a meccsen mutatkoztam be a BMTE színeiben, így dupla volt a boldogságom. Egy nehéz időszakot zártam le akkor, így tényleg hatalmas örömmel töltött el, hogy nemcsak győzelemmel, hanem góllal debütáltam a csapatban.

Mit vársz a Szentlőrinc elleni találkozótól?
Mindenképpen három pontot, nagyon fontos lenne számunkra, hogy az elmúlt két meccs sikertelensége után visszatérjünk a győztes ösvényre. A Gyirmót és az MTK ellen sem játszottunk rosszul, de sajnos nem tudtuk gyarapítani a pontjaink számát, márpedig ahhoz, hogy végérvényesen eltávolodjunk a veszélyzónától, erre lesz szükség!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon