Kaotikus, 104 perces meccsen, hatalmasat küzdve maradtunk pont nélkül az MTK ellen

Budafoki MTE

Vasárnap délután a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a feljutásért harcoló MTK Budapest együttese vizitált a BMTE Stadionban. A találkozót a mostoha időjárási körülmények, valamint Fótyik Dominik sajnálatos sérülese tette igazán nehézzé a számunkra, amelyet végül 1–0-ra a vendégek nyertek.

Mátyus János vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat a fővárosi rangadón: Gundel-Takács B. Fótyik D., Jagodics M., Oláh B. Horváth O., Adorján K., Németh M., Soltész I. Bíró M. Beke P., Kovács D. (C)

Az időjárási körülmények már a bemelegítésnél megnehezítették a játékosok dolgát, hiszen a vakító napsütés mellé néha orkán erejű szél párosult. A meccs első komolyabb helyzetét mi alakítottuk ki az 5. percben: Adorján Krisztián tartotta meg jól a labdát az ellenfél térfelén, majd Beke Péterhez passzolt, aki megteremtette magának a lövőhelyzetet, ám Rácz leért a jobb alsó sarokba tartó, 12 méterről leadott próbálkozásra.

Nem sokkal később támadónk még közelebb állt a vezetés megszerzéséhez: jó indítást kapott a bal szélen, befelé cselezte magát, majd 17 méterről a rövid sarkot vette célba, lövése azonban a jobb oldali kapufán csattant. Az első nagy MTK lehetőségkre a 21. percig kellett várni, ekkor egy egy jobb oldali akció végén Németh Krisztián került szembe Gundel-Takács Bencével, ám a becsúszva érkező Oláh Bálint beleért a lövésbe, amely a kapufáról pattant vissza a mezőnybe, Jagodics Márk pedig tisztázott az ötösről. Maradtak támadásban a vendégek, a 25. minutumban Kovács Mátyás került ziccerbe, betört a 16-osan belülre, Gundel azonban nagyszerűen mozdult ki a kapujából, így elakadt benne a támadó lövése.

Sajnos a félidő felétől átvették az irányítást a kék-fehérek, a mi térfelünkön zajlott a játék. Bő félóra elteltével hatalmas kavarodás alakult ki a kapunk előtt, nagyjából három MTK-játékos is gólt szerezhetett volna, de betömörülő védelmünk kétszer is hatalmasat blokkolt, végül Gundel ráfeküdt a labdára.

Szakmai stábunk szerkezetet váltott, háromról átálltunk négy védős rendszerre, így a félidő hajrájára kijöttünk a szorításból – emiatt még fájóbb volt, hogy az utolsó pillanatokban a vendégek mégis megszerezték a vezetést. Németh Krisztián sajnos megverte az addig a mezőny egyik legjobbjaként futballozó Fótyik Dominiket a jobb oldalon, majd az üresen érkező Zuigeber Ákoshoz passzolt, aki 10 méterről a rövid sarokba bombázott, a hosszúra mozduló Gundelnek nem volt esélye a hárításra. Korábbi játékosunk sportszerűen nem ünnepelte a találatot, 1–0-s MTK-előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrészre Németh Márió helyett Kalmár Olivér futott ki a pályára, amelyre óriási eső zúdult a félidőben, ez pedig még inkább nehezítette a csapatok dolgát, a csúszós talajt is bele kellett kalkulálni a passzokba és az átadásokba. Bátran kezdtünk a szünet után, ez azonban az első 10 percben helyzetekben sajnos nem, inkább csak mezőnyfölényben mutatkozott meg. Az 55. percben Hanyecz Bence játékvezető félbeszakított a találkozót, hatalmas jégeső csapott le ugyanis a Promontor utcára, szűk 10 minutummal később folytatódhatott az összecsapás. A kényszerszünet az MTK-nak tett jobbat, két veszélyes fejesük is volt: előbb Szépe csúsztatott egy szöglet után nem sokkal a kapunk mellé, majd Stieber balról érkező szabadrúgása volt tökéletes Kocsis Gergőnek, aki szerencsére centikkel a bal oldali kapufa mellét bólintott.

Időközben nálunk már Bakti Balázs, Györgyi Arthur, Sós Máté és Tischler Patrik is a pályán volt, utóbbi kis híján a 80. percben egyenlített, ám mellé pörgetett egy jobbról érkező beadást. Nem sokkal később Fótyik robbant be egy szögletre elemi erővel, 8 méteres felhőfejese azonban fölé szállt, ráadásul az esetnél összefejelt Poór Patrikkal. Hosszú percekig ápolták a két hátvédekett és végül egyikük sem tudta folytatni a játékot – esetünkben ez nagyobb probléma volt, mert így a közel 20 perces hajrát a 14 (!) perces hosszabbítással együtt emberhátrányban kellett lejátszanunk.

Amelyben 10 emberrel is óriásit küzdöttek játékosaink, több ízben is odakerültünk a vendégek kapuja elé, ám egyenlítenünk sajnos nem sikerült. Mivel az MTK sem tudott élni a létszámfölényes kontráival – egyszer lesre futott az egyik játékosuk a kulcspassz előtt, egyszer pedig Gundel védett hatalmasat Bognár István közeli ziccerénél – az eredmény nem változott, így fájó, 1–0-s vereséget szenvedtünk.

Merkantil Bank Liga
24. forduló

Budafoki MTE – MTK Budapest
0–1 (0–1)

BMTE: Gundel-Takács – Fótyik D., Jagodics, Oláh B. (Sós, 80.) – Horváth O. (Tischler, 80.), Adorján, Németh M. (Kalmár O., a szünetben), Soltész I. Bíró (Györgyi, 73.) – Beke P., Kovács D. (Bakti, 57.) Vezetőedző: Mátyus János.
MTK: Rácz G. – Poór (Varju, 85.), Szépe, Bobál D., Vadnai – Horváth A. (Bognár I., 90+5.), Kata – Stieber Z. (Palincsár, 85.) – Zuigeber (Kocsics 69.), Németh K., Kovács Mátyás. Vezetőedző: Horváth Gábor.
Gólszerző: Zuigeber (44.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon