Kétgólos hátrányból felállva szereztünk pontot Békéscsabán

Budafoki MTE

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a Békéscsaba otthonába látogattunk. Sajnos az első félidőben Czékus Ádám duplájával a hazaiak kétgólos előnyre tettek szert, a második játékrészben viszont Soltész István és Beke Péter találatainak köszönhetően egyenlítettünk és egy pontot szereztünk.

Mátyus János vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Fótyik D., Jagodics M. (C), Nándori B. – Kalmár O., Németh M., Adorján K., Soltész I., Margitics A.Sós M., Beke P.

Jobban kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában egyértelműen az történt a pályán, amit mi akartunk, a vezetést azonban sajnos nem tudtuk megszerezni. Ehhez legközelebb Jagodics Márk állt, aki Németh Márió jobb oldali szögletére érkezett tökéletesen, hat méterről leadott, életerős fejesét azonban hatalmas bravúrral védte korábbi kapusunk, Póser Dániel.

A túloldalon egy kontra végén Hamed Yasin került ziccerbe, aki egy átvétel után 15 méterről lőtt, Gundel-Takács Bence azonban szintén bemutatott egy nagy védést, így szerencsére nem zárult góllal az akció. A 28. percben viszont sajnos igen: Hamed ezúttal előkészített, laposan centerezett a bal szélről, a középen érkező Czékus Ádám pedig közelről a kapunkba passzolt, 1–0. Nem sokkal később pedig egy szerencsés találattal megduplázták előnyüket a hazaiak, Czékus lerázta magáról a védőjét, majd 8 méterről lőtt – és bár nem találta el jól a labdátd, Gundel-Takács Bence kezén azonban átment a labda és a lába között becsorgott a kapunkba, 2–0…

A hajrában még Beke Péter ígéretes, jobb felső sarokba tartó lövését fejelte ki az egyik hazai védő, így a szünetig nem változott az eredmény. Az összeállításunk viszont igen, félidőben ugyanis kettőt is cserélt Mátyus János: Kovács Dávid és Bakti Balázs érkezett Németh Márió, valamint Sós Máté helyére.

A második játékrész nagy adok-kapokkal indult, mind a helyzeteket, mind a sportszerűség határait súroló belépőket tekintve. Feszültté is vált a mérkőzés, többször alakult ki tömegjelenet és lökdösődés, a játékvezető pedig nehezen tudta megfékezni az indulatokat. A legnagyobb lehetőség ebben az időszakban Lukács előtt adódott, aki szerencsére egy szöglet után a kapu torkából bombázott fölé.

A 68. percben aztán visszajöttünk a meccsbe: Horváth Olivér adott középre nagyszerűen a bal szélről, a hosszún érkező Soltész István pedig az ötös jobb sarkáról a kapu közepébe fejelt, 2-1! Tíz perccel később pedig az egyenlítés is összejött: Jagodics tört előre bátran, egészen a békéscsabai tizenhatosig, majd lövése Kovács Dávidhoz került, aki nagyszerűen készített le Beke Péternek, aki állítgatás nélkül, 10 méterről védhetetlenül tekert a kapu jobb sarkába, 2-2!

A hajrában is veszélyesebben játszottunk, ám a 80. percben sajnos emberhátrányba kerültünk, miután Jagodics Márk egy párharcot követően a földön összeakaszkodott Mikló Rolanddal és megrúgta a hazaiak játékosát. Bár a Békéscsaba próbált nyomást gyakorolni a kapunkra, védelmünk biztos lábakon állt, így komoly helyzetet nem tudott kialakítani, 2–2-es döntetlennel zárult az összecsapás.

Merkantil Bank Liga
27. forduló

Békéscsaba 1912 Előre–Budafoki MTE
2–2 (2–0)

Békéscsaba, 670 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Márkus Péter)
BÉKÉSCSABA: Póser – Puskás G., Albert I., Szabó Cs. (Bora, 14.), Mikló – Hamed (Váradi, 75.), Zvara, Futó (Farkas M., 58.), Fazekas L. – Lukács R. (Máris, 58.), Czékus (Marik S., 75.) Vezetőedző: Brlázs Gábor
BUDAFOK: Gundel-Takács – Fótyik, Jagodics M., Nándori (Horváth O., 58.) – Kalmár O., Adorján, Németh M. (Kovács D., a szünetben), Soltész I., Margitics (Györgyi, 58.) – Sós (Bakti, a szünetben), Beke II P. (Csonka, 81.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Czékus Á. (26., 35.), ill. Soltész I. (68.), Beke P. (79.)
Kiállítva: Jagodics M. (80.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon