Kiesés a Veszprém ellen

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában Pápán, a Perutz Stadionban nagy küzdelem után 3–2-re kikaptunk, így nem sikerült bejutni a 16 közé.

Az NB III Északnyugati csoportjának második helyezett csapata, a Veszprém jelenleg nem tudja használni saját pályáját, ezért a hazai mérkőzéseit Pápán rendezi.

Akárcsak a 32 közé jutásért vívott, Putnok elleni MK-meccsen, ezúttal is Horváth András állt a kapuba, s a mostani idényben Nándori Botond először volt kezdő. Sérülés miatt Biró Márkra és Pintér Ádámra továbbra sem számíthatott Erős Gábor vezetőedző, miként Horgosi Donátra sem, akit Putnokon kiállítottak.

Az elmúlt hetekhez képest sokkal jobban, szervezettebben futballoztunk, aminek meg is lett az eredménye: a 37. percben Oláh ívelt kapura, a labda az egyik hazai védőn, Dobsán megpattant, s a hálóba hullott (0–1).

A második félidő nem úgy sikerült, ahogy az első 45 perc alapján remélni lehetett, a Veszprém gyorsan megfordította az állást, majd Oláh egyenlített, de tíz perccel a vége előtt egyéni akció után ismét a Veszprém került előnyebe (3–2). A hátralévő percekben sikertelenül támadtunk, így az előző sorozatban döntőig menetelő csapatunknak a 32 között véget ért a Magyar Kupa 2023–24-es idénye.

Sajnos Nándorit, aki kézsérüléséből nemrépiben gyógyult fel, a második félidő közepén le kellett cserélni, a bal vádlija sérült meg.

Erős Gábor: „Nagyon csalódott vagyok, hogy az előző sorozat döntős szereplése után nem kerültünk be a tizenhat közé. Az első félidőben volt tartás a csapatban, ez bizakodásra adott okot, de a szünet után előjöttek azok a hibák, amelyek a legutóbbi öt meccses nyeretlenségi szériánkat eredményezték. Sajnálom rendkívül lelkes szurkolóinkat, akik Pápára is elkísértek minket, megérdemelték volna, hogy továbbjutást ünnepeljenek. Természetesen én vagyok az első számú felelős, a hogyan továbbról el kell gondolkodnom.”

MOL MAGYAR KUPA

4. FORDULÓ, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

VSC VESZPRÉM–BUDAFOKI MTE 3–2 (0–1)

Pápa, Perutz Stadion, 200 néző. Vezette: Móri (Becséri, Bertalan)

VSC VESZPRÉM: Kemenes – Zachán, Schőnig (Volter, 46.), Dobsa, Dömötör (Krebsz, 51.) – Somogyi – Kun (Szűcs, 72.), Baldauf, Kószás – Major (Petres, 93.), Bartusz.

BUDAFOKI MTE: Horváth A.– Csonka (Elek, 83.), Lorentz, Fótyik, Kalmár (Horváth O., 46.) – Nándori (Merényi, 70.), Oláh – Kocsis, Németh (Vasvári, 70.), Szerető – Kovács.

Gól: Major (59.), Bartusz (62., 80.), illetve Dobsa (öngól, 37.), Oláh (72.)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon