Legyőztük a Békéscsabát, megvan az első sikerünk!

Budafoki MTE
Csapatunk a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában a Békéscsaba együttesét fogadta a BMTE Stadionban. Az első félidő hajrájában Adorján Krisztián találatával megszereztük a vezetést, amelyet végig jobban játszva riválisunknál, meg is tartottunk, így megszereztük idénybeli első győzelmünket.

Vezetőedzőnk, Mátyus János az alábbi kezdőnek szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Csonka A., Romic D., Jagodics M. (C), Horváth O. – Adorján K., Oláh B. – Takács R., Németh M., Varga D. – Tischler P.

Jól kezdtük a találkozót, Németh Márió már a 2. percben ziccerbe került Tischler remek centerezését követően, középpályásunk azonban senkitől sem zavartatva, hét méterről, szemben a kapuval mellé lőtte a ziccert. Az első tíz minutumban további két nagy helyzete volt még Némethnek, a vendégek kapusa, Bukrán Erik azonban előbb közeli fejesét, majd távoli lövését is bravúrral hárította.

A foyltatásban kiegyenlítődött a játék, főleg mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, komolyabb lehetőség egyik kapu előtt sem adódott, ráadásul rengeteg volt a szabálytalanság.

A félidő hajrájában aztán ismét ráerőltettük akaratunkat a vendégekre, amelynek a 39. percben végre meglett az eredménye is: Horváth Olivér bal szélről érkező remek beadására Adorján Krisztián érkezett és hét méterről, védhetetlenül fejelt a kapuba, 1-0! A szünetig már nem változott az eredmény, így megérdemelten mehettünk előnyben a pihenőre.

Fordulás után próbált magasabb fokozatra kapcsolni a Békéscsaba, ám távoli lövéseken kívül szerencsére nem jutottak komolyabb lehetőséghez. Nálunk Tischler Patriknak és Takács Ronaldnak is volt egy-egy ígéretes próbálkozása, Bukrán azonban a helyén volt. A két edző cserékkel próbált frissíteni, nálunk Sós Máté és Kovács Dávid váltotta Varga Donátot és Németh Máriót. Kovácsnak nem sokkal később két ígéretes lövése is volt, egyet a kapus hárított, egy pedig a blokkoló védőkről pattogott a jobb kapufa mellé.

A hajrában mindent egy lapra feltéve támadtak a vendégek, védelmünk azonban ezen a napon is stabil volt, így megőriztük előnyünket és megszereztük első győzelmünket az új szezonban.

Merkantil Bank Liga
8. forduló


Budafoki MTE–Békéscsaba 1912 Előre
1–0 (1–0)

BMTE Stadion, 400 néző. Vezette: Rúsz Márton (Berényi Ákos, Márkus Péter)
BMTE: Gundel-Takács B. – Csonka A., Romic D., Jagodics M. (C), Horváth O. – Adorján K., Oláh B. (Nándori B., 75.) – Takács R. (Györgyi A., 75.), Németh M. (Kovács D., 57.), Varga D. (Sós M., 57.) – Tischler P. (Beke P. 82.) Vezetőedző: Mátyus János
BÉKÉSCSABA: Bukrán – Puskás G., Fazekas L., Albert I. (Szabó Cs., 24.), Mikló R. – Váradi Á., Zvara L. (Fülöp I., 83.), Kitl M., Talpalló N. (Czékus, 61.) – Hamed Y. (Lukács R., 61.), Máris D. (Szalai D., 61.). Vezetőedző: Brlázs Gábor 
Gólszerző: Adorján K. (39.)
Kiállítva: Beke P. (93.)

Legyőztük a Békéscsabát, megvan az első sikerünk!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon