Legyőztük a cseh élvonalbeli Slováckót!

Budafoki MTE

Csapatunk a horvátországi edzőtábor szerdai napján első felkészülési mérkőzését is lejátszotta – amely összességében már a harmadik volt – és Tischler Patrik hajrában szerzett büntetőjével legyőztük a cseh első osztályban szereplő Slovácko alakulatát.

Szerdai riválisunk a 8. helyen áll a bajnokságban, az előző évben viszont megnyerte a Cseh Kupát, ősszel pedig bejutott a Konferencia-liga csoportkörébe! Itt bár utolsóként zárt a francia Nice, a szerb Partizan és a német Köln mögött, öt pontot összeszorgoskodott a kvartettben, egyértelmá volt tehát, hogy az eddigi legnagyobb kihívás állt csapatunk előtt.

Mátyus János az alábbi kezdőnek szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. – Horgosi D., Jagodics M., Fótyik D. – Csonka A., Adorján K., Németh M., Soltész I., Horváth O. – Kovács D. (C), Sós M.

A csehek kezdték aktívabban a találkozót, a 6. percben kellett először védenie Gundelnek, de könnyedén hárított egy távoli lövést, az ismétlést pedig elrúgták a kapu előtt keresztbe. A 12. minutumban Sós Máté révén veszélyeztettünk, ám a középre tartó, 17 méteres próbálkozás a Slovácko kapusának sem jelentett problémát. Nem sokkal később viszont már bravúrra volt szükségünk Gundeltől, aki Brander közeli löketét tolta szögletre. Ebben az időszakban több sarokrúgást is elvégezhetett Martin Svedík alakulata, de szerencsére egyikből sem talált a kapuba.

A 31. percben sajnos mi sem, pedig a meccs addigi legnagyobb helyzetét dolgoztuk ki: Sós készítette le a labdát a jobb szélen a mögötte érkező Csonka András, aki tökéletesen ívelt a középen teljesen üresen álló Adorján Krisztián hoz, középpályásunk azonban 10 méterről a kapus kezébe fejelt. A félidő hajrájában még egy nagy Gundel-védést jegyezhettünk fel, így gól nélküli döntetlennél cseréltek térfelet a csapatok.

A második játékrész elején Fótyik Dominik önfeláldozó bevetődése alighanem góltól mentette meg a csapatunkat, hátvédünk egy közelről eleresztett lövést blokkolt szögletre. Az 50. percben viszont mi voltunk centikre a vezetéstől, Németh Márió indult meg egy ritmusváltással az ellenfél térfelén, majd a bal szélről, nagyjából 17-18 méterről a bal alsó sarkot célozta meg, középpályásunk a kapufát találta telibe.

Egyórányi játékot követően sort cseréltek a csehek, nálunk pedig Bakti Balázs és Kalmár Olivér lépett pályára. Ekkor inkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 75. percben Mátyus János újból változtatott, Vaszicsku Gergő, Margitics Andor, Nándori Botond és Tischler Patrik álltak be. Ez pedig, mint később kiderült, döntőnek bizonyult: nem sokkal később ugyanis Adorján jobb oldali szabadrúgása Nándori elé került, akit buktattak, a játékvezető pedig befújta a jogos büntetőt. Tischler állt a labda mögé, és magabiztosan a kapu jobb oldalába passzolt, a balra vetődő kapusnak nem volt esélye.

A hajrában már nem történt említésre méltó esemény, így harmadik edzőmeccsünket is győzelemmel abszolváltuk!

Felkészülési mérkőzés

Budafoki MTE – 1. FC Slovácko 1–0 (0–0)
Gólszerző:
Tischler P. (83., 11-esből)

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon