Második edzőmeccsünket is megnyertük, ezúttal a Kaposvárt győztük le

Budafoki MTE

Csapatunk szombaton délután lejátszotta második felkészülési mérkőzését is, ellenfelünk ezúttal az NB III Nyugati csoportjában szereplő Kaposvári Rákóczi FC volt. A maratoni, kétszer hatvan perces találkozón végül egy találat döntött, azt Horváth Olivér szerezte, így a III. Kerület legyőzése után megvan együttesünk második sikere is.

Bár január közepén járunk, de igazi tavaszias időjárás és kiváló talajú pálya várta a játékosokat a kaposvári Puskin utcai edzőközpontban, ahol a szokásoktól eltérően nem kétszer negyvenöt, hanem kétszer hatvan percig gyűrték egymást a felek. Jobban kezdtük a mérkőzést, aktívabbak voltunk az első percekben: előbb Molnár Bence lőtt fölé, majd egy eladott labda után Soltész István mellé, utóbbi kísérlet könnyedén a kapuba köthetett volna ki.

Az első negyedóra végéig kellett várni az első hazai lehetőségre, ekkor Ekker Milán éles szögből leadott lövését védte Gundel-Takács Bence, majd tíz perc elteltével Böndi Ádám laposan adott középre, ahol Pintér Norbert öt méterről eltörte a labdát, így kimaradt a Rákóczi ziccere is. Félórányi játék után ismét előttünk adódott óriási helyzet, ám Kovács Dávid közeli próbálkozását lábbal védte Ipacs Péter, majd a felszabadítani akaró Böndi labdája csapatkapitányunkról a bal kapufára vágódott. Két perc múlva újra a kaposvári hálóőr, volt a főszereplő, aki Soltész átlövését tornázta ki a jobb kapufa mellől, nem sokkal később pedig középpályásunk közelről fejelt fölé. A szünet előtt a kaposváriak is próbálták megdolgoztatni Gundelt, aki azonban előbb Kálmán Szilárd megpattanó lövését, majd Pintér Norbert ollózását hárította.

A szünetben sort cseréltünk, de a kaposváriaknál is sok fiatal kapott lehetőséget. Kilenc perccel fordulás után aztán megtörtük a jeget: egy levágódó labdára Horváth Olivér csapott le a leggyorsabban, majd öt méterről a hálóba passzolt. A folytatásban is jobbára mi domináltunk, a 90. percig kellett várni az első hazai lehetőségre a második félidőben, ekkor Udvardi Ádám indult meg a jobb szélen, majd tíz méterről a bal felsőt vette célba, Horváth András azonban a léc fölé tolta a labdát. A századik perc után még Szederkényi Ádám labdaszerzését követően okoztak zavart a kaposváriak, akik bár többször megtehették volna, nem fejezték be lövéssel az akciót.

A maratoni edzőmérkőzésen így végül egy gól esett és bár ahogyan Mátyus János vezetőedzőnk korábban fogalmazott, ezeken a találkozókon az eredmény másodlagos, kettőből két meccset nyertünk meg eddig a felkészülés során.

Kaposvári Rákóczi FC–Budafoki MTE
0–1 (0–0)


Kaposvár, Puskin utcai edzőközpont, 100 néző.
Kaposvári Rákóczi FC, I. félidő: Ipacs – Zólyomi, Gál, Harsányi, Böndi – Ekker (Udvardi, a 75. percben), Kocsis B., Horváth B., Kálmán Sz. – Bíró D., Pintér N. II. félidő: Mikler D. (Horváth F., a 105. percben) – Borbély Á., Heil, Harsányi (Böndi, a 90. percben), Sipos B. – Zvara – Ekker, Szederkényi, Pintér N., Kovács Z. (Horváth J., a 105. percben) – Mayer Máté. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Budafoki MTE, I. félidő: Gundel-Takács B. – Csonka A., Horgosi D., Fótyik D., Kalmár O. – Molnár B., Oláh B. – Bíró M. (Horváth B., a 44. percben), Soltész I., Bakti B. – Kovács D. II. félidő: Horváth A. – Margitics A., Vaszicsku G., Jagodics M., Horváth O. – Nándori B., Adorján K., Németh M. – Horváth B., Vasvári Z., Sós M. Vezetőedző: Mátyus János.
Gólszerzők: Horváth O. (a 69. percben).
Sárga lap: Adorján K. (a 92. percben).

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon