Mátyus János: Harciasság, szenvedély és maximális taktikai fegyelem!

Budafoki MTE

Csapatunk már azzal történelmet írt, hogy bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, Mátyus János azonban arról beszélt a Puskás Arénában kedden este rendezett sajtótájékoztatón, hogy együttesünk tagjai még vastagabb betűkkel szeretnék bevésni a nevüket a klub aranyoldalaira.

„Megtisztelő egy ilyen rangos esemény előtti sajtótájékoztatóján részt venni, amikor augusztusban, a bajnokság utolsó helyén átvettük a csapatot, fel sem merült bennem, hogy ez majd tavasszal esetleg megtörténhet. Most mégis itt vagyunk, edzettünk egyet ebben a csodálatos stadionban, holnap pedig életünk egyik legfontosabb mérkőzése vár ránk.

Pontosan tudjuk, hogy a Zalaegerszeg a mérkőzés favoritja, de nem volt ez másként az előző két fordulóban, a Vasas és a Kisvárda ellen sem… Azt nem ígérhetem meg, hogy megnyerjük a trófeát, de a tőlünk megszokott harciasságot, szenvedélyt és maximális taktikai fegyelmet igen!

A Kispest játékosaként a trófeát már elhódító vezetőedzőnk elmondta, sárga lapos eltiltás miatt egyik kulcsemberünkre, Soltész Istvánra ugyan nem számíthatunk, rajta kívül viszont mindenki hittel és erővel felvértezve várja az összecsapást. Végül arra is választ adott, mit jelentene Budafoknak, ha feltennénk a pontot az I-re és aranyéremmel koronáznánk meg az idei menetelést.

„Őszintén? Szinte mindent. A minap a budafoki főtéren megállított egy 90 éves szurkolóhölgy, megölelt és arra kért, hozzuk haza a kupát. Kemény embernek tartom magam, de bevallom férfiasan, elérzékenyültem és neki is megígértem, hogy mindent megteszünk az ügy érdekében. Budafokon van egy szlogen: »Kisváros a nagyvárosban«, ezt a fajta lokálpatriotizmust és szemlélet pedig mindig is a magaménak éreztem, bárhol is jártam az országban, vagy a világon. Nagyon büszke vagyok, arra amit eddig elértünk és bár roppantul tiszteljük az ellenfelünket, mindent megteszünk majd, hogy megnehezítsük a dolgát és mi ünnepelhessünk a lefújás után.”

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon