Mátyus János: Nagyon pozitívak az első benyomásaim!

Budafoki MTE

Három napon vagyunk túl a felkészülésből, mik az első tapasztalataid?
Kurta volt a téli szünet, hiszen gyakorlatilag december közepén még bajnokink volt, január második napján pedig már találkoztunk és folytattuk a közös munkát. A játékosok kaptak különböző feladatokat az év végére is, ezt az első napok felmérései alapján mindannyian maradéktalanul elvégezték, motiváltan, jó szellemben kezdtük meg a felkészülést, így az első benyomásaim abszolút pozitívak.

Egyelőre egy játékos, Bakti Balázs érkezett a csapatunkba. Mit gondolsz róla, illetve várható-e még további erősítés?
Balázst már nagyon régóta ismerem, emiatt különösen örültem, hogy ha csak fél évre is, de nálunk folytatja a pályafutását. Nagyon fiatal, roppant tehetséges játékos, akikhez hasonló ifjú futballistákkal mindig szeretek dolgozni, hiszen még formálhatóak és az általam elképzelt útra terelhetők. Remélem, hogy megtalálja Budafokon a számításait, ami pedig a többieket illeti: 2-3 labdarúgót még figyelünk, próbajátékon is vannak most velünk néhányan, velük kapcsolatban viszont majd később várható döntés. Összességében elégedett voltam az őszi szereplésünkkel és a játékosok teljesítményével, így hatalmas mozgás nem várható a keretünkben.

Hogyan alakul a munka a következő napokban, hetekben?
Keddtől az erőnléti edzések mellett azért már labdás gyakorlatok is voltak és lesznek is a folytatásban, pénteken és szombaton pedig még egy alapos orvosi vizsgálat vár a fiúkra. Napi egy-két tréninggel készülünk, jövő héten már két edzőmeccsünk is lesz majd, azt követően pedig egy hétre Horvátországba utazunk edzőtáborozni, ahol remek körülmények között igyekszünk tökéletesíteni az elképzeléseinket. Az utolsó időszak már a finomhangolásról szól majd és arról, hogy remélhetőleg teljes létszámmal, tökéletes formában utazhassunk el a tavaszi idénynyitóra Pécsre, ahol szeretnénk bravúrgyőzelemmel megalapozni a szezon második felét!

Oszd meg ismerőseiddel!

Oszd meg a Facebookon